Life

Cum se face ciorba de pui perfectă. E ideală după mesele grele de sărbători. Ingredientul care îi schimbă tot gustul

Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de pui. Este numai bună după mesele copioase de Crăciun. Ce produs îi dă o savoare plăcută.
15.12.2023 | 20:55
Cum se face ciorba de pui perfecta E ideala dupa mesele grele de sarbatori Ingredientul care ii schimba tot gustul
Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de pui. Este numai bună după mesele copioase de Crăciun. Ce produs îi dă o savoare plăcută. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face ciorba de pui perfectă. E ideală după mesele grele de sărbători. Ingredientul care îi schimbă tot gustul. Și unde mai pui că este un preparat delicios care te încălzește în zilele friguroase de iarnă sau când ești bolnav.

Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de pui. Este numai bună după mesele copioase de Crăciun. Ce produs îi dă o savoare plăcută

Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de pui. Este numai bună după mesele copioase de Crăciun. Ce produs îi dă o savoare plăcută și cu totul aparte. Gospodinele desăvârșite știu că nu trebuie să lipsească sub nicio formă din oală.

ADVERTISEMENT

Acest fel de mâncare te trimite instant cu gândul la copilărie. Ingredientul secret pentru un preparat culinar de nota 10 stă în carnea care trebuie să fie crescută la țară, în curtea bunicilor. De asemenea, trebuie să fie proaspătă.

Un alt pont are legătură cu verdețurile care se folosesc. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă abia după ce s-a oprit focul de la aragaz. Numai în felul acesta aroma sa îmbietoare va persista o perioadă cât mai lungă.

ADVERTISEMENT

În plus, e bine ca tăiețeii folosiți pentru ciorba de pui să fie făcuți în casă pentru că au un gust cu totul special. Preparatul culinar tradițional are ingrediente pe care le deții deja în casă și pașii sunt ușor de urmat.

Cum se face cea mai bună ciorbă de pui

Cea mai bună ciorbă de pui, perfectă indiferent de sezon, are nevoie de 500 grame de carne de pui, 200 ml de roșii pasate sau pulpă de roșii, 150 ml de borș (opțional), 2 cuiburi de fidea sau tăieței de casă, 1 ceapă mare, 1 ardei gras, 1 morcov.

ADVERTISEMENT

Preparatul mai trebuie să conțină 1 felie de țelină, o jumătate de rădăcină de pătrunjel, o legătură de pătrunjel proaspăt și un praf de sare, în funcție de gustul fiecăruia. Primul pas este punerea cărnii la fiert, la foc potrivit, cu apă și puțină sare.

Spuma care se formează deasupra se îndepărtează și apoi, peste carnea fiartă se adaugă ceapa, morcovul, ţelina, pătrunjelul şi ardeiul după ce au fost spălate și tăiate mărunt. După 10 minute se pun și cartofii tăiați cuburi.

ADVERTISEMENT

În momentul în care legumele sunt fierte se adaugă roşiile pasate și fideaua. Gospodinele care doresc o ciorbă de pui mai acră pot adăuga borş. Se mai lasă pe foc mâncarea cât să mai dea în 2-3 clocote. Se stinge focul, se toacă pătrunjelul și se pune în oală. Ciorba de pui cu tăieței se serveşte fierbinte.

ADVERTISEMENT
Tags: