Life

Un câine a fost surprins în timp ce păzea mormântul stăpânului său, în Satu Mare. Povestea amintește de cea a lui Hachiko

Un câine a fost fotografiat în timp ce aștepta la mormântul stăpânului, în Satu Mare. Povestea este asemănătoare cu cea a lui Hachiko.
24.09.2023 | 18:31
Un caine a fost surprins in timp ce pazea mormantul stapanului sau in Satu Mare Povestea aminteste de cea a lui Hachiko
Un câine, surprins în timp ce aștepta la mormântul stăpânului său, la fel ca Hachiko. Sursa foto: presasn.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un câine a fost surprins în timp ce aștepta la mormântul stăpânului său, cu speranța că acesta se va întoarce. Imaginile emoționante au ajuns virale și i-au impresionat pe utilizatori.

Un câine, surprins în timp ce aștepta la mormântul stăpânului său

Într-un cimitir din localitatea Supuru de jos, din județul Satu Mare, au fost surprinse imagini emoționante. Un câine loial își așteaptă stăpânul, care s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, animalul încă speră ca acesta să apară, așa că își petrece timpul pe mormântul stăpânului. Nici măcar canicula și ploile nu l-au făcut pe patruped să renunțe.

Localnicii sunt impresionați de loialitatea și devotamentului animalului. Aceștia îi asigură apă și hrană câinelui care tocmai și-a pierdut stăpânul, potrivit presasm.ro.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu patrupedul au devenit virale în mediul online. Internauții au fost impresionați de gestul câinelui și au lăsat numeroase comentarii.

“Dacă și oamenii ar avea aceeași loialitate”, “O lecție pentru oameni”, “Sărmanul animal”, au fost câteva dintre comentariile utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, o poveste similară s-a petrecut și în Carei. Un preot a murit acum ceva timp, iar câinele său a venit zilnic la mormântul său, în speranța că îl va vedea din nou.

Care e povestea lui Hachiko

Aceste scene amintesc de cele din filmul “Hachi: A Dog’s Tale”, inspirat dintr-o poveste reală petrecută în Japonia, în prima parte a secolului trecut. Hachiko, un câine din rasa Akita Inu, a devenit cunoscut în toată lumea datorită loialității față de cel care i-a fost stăpân, Hidesaburo Ueno, un profesor universitar.

ADVERTISEMENT

În 1924, profesorul l-a adoptat pe Hachiko atunci când era pui. În scurt timp, cei doi erau de nedespărțit. Patrupedul îl însoțea pe stăpânul său peste tot, inclusiv la gară, dimineața. Mai mult, acesta chiar îl aștepta să se întoarcă de la cursuri pentru a merge împreună acasă.

Din păcate, în mai 1925, profesorul a suferit un atac de cord. Acesta a murit chiar la locul de muncă și nu a mai apucat să se întoarcă acasă/ După această tragedie, Hachiko a continuat, timp de aproape 10 ani, să revină zilnic la gară pentru a-și aștepta stăpânul.

Oamenii au fost cu adevărat impresionați de devotamentul animalului, așa că au avut grijă să-i aducă hrană și apă, dar și să-i ofere afecțiune. Hachiko a rămas, în cultura japoneză, un simbol al loialității.

În 1934, a fost dezvelită o statuie în onoarea patrupedului. Aceasta se află în  stația Shibuya din Tokyo, locul unde Hachiko și-a așteptat stăpânul aproape un deceniu.

ADVERTISEMENT