Life

Animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Până și polițiștilor le-ar fi greu să le deosebească

Animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Oamenii de știință recunosc că poate fi extrem de greu să fie distinse.
27.05.2023 | 20:52
Animalul care are amprentele foarte asemanatoare cu ale omului Pana si politistilor lear fi greu sa le deosebeasca
Animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului. Foto: Unsplash.com
ADVERTISEMENT

Animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu cele ale omului este ursul koala. Sunt atât de similare că și polițiștilor cu experiență le-ar fi greu să le distingă!

Animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului

Deși la prima vedere nu te-ai gândi că urșii koala ar putea avea ceva în comun cu oamenii, iată că nu este așa. Secretul stă în palmele acestora, pentru că amprentele lor sunt aproape la fel cu cele ale oamenilor.

ADVERTISEMENT

Buclele și arcurile distinctive ale urșilor koala sunt atât de similare, încât în zona lor de baștină au început să fie îngrijorări la Poliție.

Oamenii legii s-ar fi temut că investigațiile criminale ar putea fi puse în încurcătură dacă pe acolo se întâmplă să locuiască acest animal.

ADVERTISEMENT

„Poliția s-a temut că investigațiile criminale ar fi putut fi îngreunate de amprentele koala”, potrivit Ripley’s Believe It or Not.

Ursul koala este singurul dintre toate animalele marsupiale care deține amprente digitale. Alături de cimpanzei și de om, fac parte din această categorie rară a amprentelor digitale.

ADVERTISEMENT

Amprentele animalului nu se disting de cele umane cu ochiul liber

Amprentele ursului koala s-ar fi devoltat separat de cele umane, spun oamenii de știință. Primatele și strămoșii marsupiali ai urșilor koala de astăzi s-au dus pe drumuri separate acum 70 de milioane de ani.

Specialiștii cred că animalul care are amprentele foarte asemănătoare cu ale omului le-a dezvoltat mult mai târziu în timp. Explicația acesta pare a fi validă mai ales pentru niciuna dintre rudele apropiate ale urșilor koala nu au amprente.

Oamenii de știință spun că amprentele sunt aproape identice, iar inclusiv unui specialist i-ar fi greu să spună diferența. Chiar și la microscop similitudinile sunt imense!

ADVERTISEMENT

Dar ceea ce nu s-a stabilit cu certitudine este scopul acestor amprente. După discuții deja de secole, anatomiștii au transmis că amprentele ar putea avea un rol pentru apucarea hranei cu mâinile. Aceasta caracteristică este comună și la cimpanzei și oameni.