Life

Animalul care își recunoaște chipul în oglindă. Există și în România și are o capacitate unică

Animalul care își recunoaște chipul în oglindă poate fi întâlnit și în România. Puțini știu însă de capacitatea unică pe care acesta o are.
29.09.2023 | 12:59
Animalul care isi recunoaste chipul in oglinda Exista si in Romania si are o capacitate unica
Animalul care își recunoaște chipul în oglindă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul care își recunoaște chipul în oglindă are o capacitate unică. Poate nu știai până acum, dar pe glob, doar câteva animale pot să facă așa ceva. Și nu este vorba nici despre câine și nici despre pisică.

Animalul care își recunoaște chipul în oglindă

Fiecare animal în parte are trăsăturile sale care îl fac să fie unic. Chiar și așa, există numeroase lucruri pe care unele specii le pot face și la care poate că nu ne-am gândit până acum.

ADVERTISEMENT

Despre câini și pisici există numeroase mituri. Adevărul este însă că aceste animale nu își pot recunoaște chipul în oglindă. Iar dacă ai încercat măcar o singură dată să faci asta, poate ai observat acest detaliu.

Animalul care își recunoaște chipul în oglindă este coțofana. Se găsește și în România, însă puțini s-ar fi așteptat să aibă o astfel de capacitate unică. Și s-ar părea că la nivel mondial, doar câteva animale își pot recunoaște chipul în oglindă.

ADVERTISEMENT

Animalul a fost analizat de cercetători, iar ce s-a descoperit e de-a dreptul uimitor. Inclusiv oamenii de știință au rămas uimiți de ceea ce au putut să vadă. Asta în condițiile în care până acum, doar unele mamifere puteau să facă acest lucru.

Ce alte animale au această capacitate unică

Mai exact, studiile au demonstrat că cimpanzeii și urangutanii își pot recunoaște chipul în oglindă. Ulterior, s-a aflat că și delfinii, dar și elefanții dețin la rândul lor această abilitate.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu se gândea însă că și banala coțofană poate la rândul ei să facă acest lucru. În același timp, cercetătorii au mai aflat și alte lucruri interesante în urma studiilor.

Potrivit surselor citate, cimpanzeii au niște abilități mai dezvoltate decât s-ar fi așteptat oricine. Aceștia au fost puși să joace jocuri video. Ulterior, cercetătorii și-au dat seama că animalele au recunoscut cine este personajul pe care îl controlează.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că de-a lungul timpului s-au făcut numeroase descoperiri legate de animale. Creierele unora dintre ele sunt mai dezvoltate decât ne-am fi așteptat vreodată, iar cercetătorii sunt și ei impresionați de fiecare informație nouă care este confirmată.

ADVERTISEMENT