Life

Animalul care arată ca un monstru. Oamenii ar trebui să se ferească de el

Animalul care arată ca un monstru. Înfățișarea sa neobișnuită i-a speriat pe mulți, așa că oamenii au ajuns să se ferească de el!
14.09.2023 | 20:04
Animalul care arata ca un monstru Oamenii ar trebui sa se fereasca de el
Animalul care arată ca un monstru. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul care arată ca un monstru și despre care puțini știu. De ce ar trebui oamenii să se ferească de el!

Animalul care arată ca un monstru

Hypsignathus monstrosus, cunoscut și sub numele de “liliacul cu cap de ciocan”, este o specie de liliac cu cap mare care trăiește în pădurile tropicale din Africa de Vest și Centrală.

ADVERTISEMENT

Numele său comun se datorează aspectului său distinctiv, cu un cap mare și un cioc asemănător cu un ciocan. Este unul dintre cele mai mari lilieci din lume, iar aripi sale pot avea o deschidere de până la 1,7 metri.

Mulți ar spune că arată ca un monstru feroce, din cauza trăsăturilor sale unice. Liliecii din această specie au un cap asemănător cu un ciocan, cu o gură mare și dinții vizibili. Acest aspect fizic neobișnuit este probabil motivul pentru care li s-a atribuit această denumire sugestivă.

ADVERTISEMENT

Hypsignathus monstrosus este un animal nocturn și se hrănește cu fructe, fiind un important diseminator de semințe în ecosistemele sale. Este o specie relativ puțin studiată, iar populația sa este amenințată de pierderea habitatului și de vânătoare.

Așa arată Hypsignathus monstrosus
Așa arată Hypsignathus monstrosus Foto Wild View

Liliacul consumă fructe, dar îi poate îmbolnăvi pe oameni

Hypsignathus monstrosus, sau liliacul cu cap de ciocan, nu este considerat periculos pentru oameni în mod normal. Acești lilieci sunt frugivori, ceea ce înseamnă că se hrănesc cu fructe, în special cu fructe tropicale. Nu sunt cunoscuți pentru a ataca oamenii sau a prezenta vreun risc semnificativ pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

Totuși, având în vedere că avem de-a face cu un animal sălbatic, oamenii ar trebui să fie atenți în preajma lui. De asemenea, el este purtător de Ebola și rabie.

Ca majoritatea liliecilor, este activ în timpul nopții, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să fie văzut de oameni în timpul zilei.

ADVERTISEMENT

Acești lilieci își petrec ziua ascunși în ascunzători, cum ar fi găuri în copaci sau alte locuri ferite, pentru a evita lumina soarelui și pentru a se odihni.

ADVERTISEMENT