Life

Animalul care te sperie prin felul în care arată. E foarte agresiv, are 1.5 m lungime și seamănă cu o pisică. Nu știai de existența lui

Animalul care te sperie prin felul în care arată. E agresiv și, chiar dacă seamănă cu o pisică, nu ar trebui să te apropii de el!
01.04.2023 | 08:45
Animalul care te sperie prin felul in care arata E foarte agresiv are 15 m lungime si seamana cu o pisica Nu stiai de existenta lui
Animalul care te sperie prin felul în care arată. Fossa. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul care te poate speria prin felul în care arată. Este agresiv și are 1.5 metri lungime. Seamănă cu o pisică, dar nu are nicio legătură cu aceasta, fiind complet diferit.

Animalul care te sperie prin felul în care arată

Cryptoprocta ferox sau pe numele său comun fossa, este un animal care te poate speria prin felul în care arată. Acest animal este cel mai mare mamifer carnivor din Madagascar.

ADVERTISEMENT

Lungimea masculului ajunge la 1,5 m și la o greutate de 10 kg. Corpul acestuia este zvelt și tocmai de aceea poate să străbată foarte ușor zonele stâncoase, dar și împădurite în căutare de hrană. Acesta se hrănește cu lemuri, după care se cațără în arbori și ucide pe loc.

Se aseamănă cu pisica datorită felului în care arată și coadei sale lungi. Această specie de animal se găsește numai în habitatele împădurite și fossa este activă atât ziua, cât și noaptea, moment în care își vânează prada. Aceste animale mănâncă rozătoarele, șopârlele, păsările.

ADVERTISEMENT

Fossa este specie pe cale de dispariție

Fossa este trecută pe lista roșie a animalelor în pericol de distracție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Aceste animale care te sperie prin felul în care arată sunt speciale pentru că nu dorm niciodată în același loc, excepție fiind numai femelele cu pui folosesc mereu aceeași vizuină.

ADVERTISEMENT

Fossele se deplasează zilnic până la 5 km. Acestea nu trăiesc niciodată în haită, ci mai degrabă singure, cu excepția mamelor cu pui.

Aceste animale sunt foarte agresive în timpul împerecherii și masculii luptă până la sânge pentru a obține dreptul de a avea urmași și de a se împerechea cu una dintre femelele disponibile.

ADVERTISEMENT
Fossa este un animal agresiv
Fossa este un animal agresiv și care te sperie prin felul cum arată. Foto Roaring Earth

Fossa a fost declarat vulnerabil încă din anul 2008, deoarece populația a scăzut cu peste 30% în ultimii ani. Ceea ce pune în pericol dispariția acestei specii este distrugerea pădurilor narative din Madagascar.

Populația totală care trăiește în ariile protejate este de mai puțin de 2500 de adulți. În Parcul Național Masoala și Parcul Național Midongy-Sud mai sunt câte 500 de exemplare, dar cifra ar putea fi supraestimată.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Tratamentul care te scapă de dureri. Nu analgezicele sunt soluția
Tratamentul care te scapă de dureri. Nu analgezicele sunt soluția
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux