Life

Animalul care terorizează mai multe localități din România. „Au ajuns lângă blocuri, sunetele pe cale le scot noaptea sunt înfiorătoare”

Localitățile din România care se confruntă cu invazia unor animale periculoase. Acestea își vânează prada doar pe timpul nopții.
29.02.2024 | 22:18
Animalul care terorizeaza mai multe localitati din Romania Au ajuns langa blocuri sunetele pe cale le scot noaptea sunt infioratoare
Localitatea din România care se confruntă cu invazia unor animale periculoase. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Localnicii unei zone populare din România trăiesc cu spaimă în fiecare zi. Un animal a ajuns foarte aproape de casele oamenilor, iar ceea ce îi sperie și mai tare este zgomotul pe care acesta îl scoate. Animalele au invadat localitatea în colonii, iar seara, zgomotul lor este insuportabil și înfricoșător.

Șacalii au invadat Delta Dunării

Localnicii din Delta Dunării nu mai au deloc pace de ceva vreme. Zona a fost invadată de un animal care, deși nu este foarte periculos, oamenii sunt speriați de zgomotul care se aude seară de seară.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Deltă nu știu cum să mai facă față invaziei de șacali. Potrivit Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Delta Dunării, în această zonă ar există un număr maxim de 1.100 de exemplare. Primarii nu sunt deloc de acord cu datele furnizate și spun că, în realitate, șacalii sunt mult mai numeroși.

Primarul din Chilia Veche se simte copleșit de situație. Edilul a declarat că localnicii se plâng mereu de invazia șacalilor, dar autoritățile nu iau măsuri. Șacalii nu sperie doar oamenii, dar se pare că sunt un pericol și pentru recolte.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, șacalii au ajuns atât de aproape de curțile localnicilor, încât aceștia au fost nevoiți să ia măsuri suplimentare. De frică, oamenii au împrejmuit totul cu garduri, ca nu cumva găinile sau recoltele să fie atacate de șacali.

Aceste animale periculoase atacă gospodăriile localnicilor

Aceste animale au ajuns aproape de zona unde locuiesc oamenii din cauza foamei. Șacalii nu mai au cu ce să se hrănească, așa că au început să mănânce tot ce găsesc aproape de casele localnicilor. Până acum, cele mai afectate au fost culturile de vie.

ADVERTISEMENT

La fel de speriată precum edilul din Chilia Veche este și Nicoleta Sevastin, primarul comunei Maliuc. Potrivit libertatea.ro, aceasta a declarat că șacalii au ajuns până în zona unde se află blocurile de locuințe. Seara, zgomotul pe care aceștia îl scot nu dau deloc pace localnicilor.

Autoritățile din Delta Dunării spun că nu au la dispoziție prea multe măsuri pentru a scăpa de șacali. Dat fiind numărul lor foarte mare, una dintre metode ar fi organizarea de sesiuni de vânătoare.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, șacalii nu au făcut ravagii doar în Delta Dunării. În mai multe zone din țară a fost semnalată prezența lor. Județul Dolj și județul Arad sunt doar două exemple de zone care s-au confruntat cu invazia acestui animal.

Șacalii pot fi recunoscuți foarte ușor. Aceștia seamănă cu lupul, însă, au o statură mult mai mică și botul mult mai ascuțit. Șacalul poate fi considerat un intermediar între lup și vulpe. Tocmai de aceea, acestuia i se mai spune și ”lupul auriu”. Deși este un animal potențial omnivor, șacalul preferă carnea, iar întreaga sa activitate de căutare de hrană se desfășoară noaptea.

ADVERTISEMENT
Tags: