Life

Apariție rară în pădurile României. Animalul care i-a lăsat pe toți fără cuvinte. Este o mutaţie genetică. Video

Animalul rar care și-a făcut apariția în România. Suferă de o mutație genetică, dar este atât de frumos încât lasă pe oricine fără cuvinte.
24.02.2024 | 08:00
Aparitie rara in padurile Romaniei Animalul care ia lasat pe toti fara cuvinte Este o mutatie genetica Video
Animalul rar care și-a făcut apariția în România. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe camerele de supraveghere montate în Parcul Natural Bucegi au fost surprinse imagini încântătoare cu un animal rar. Specialiștii au explicat că suferă de o mutație genetică, ce îi conferă o înfățișare de poveste.

Animalul rar, desprins din filmele cu Harry Potter, care a apărut în România

Camerele de supraveghere montate într-o pădure din Parcul Natural Bucegi au surprins imagini unice cu un animal rar peste tot în lume, nu doar la noi în țară. Este vorba despre un cerb alb, care a ieșit la joacă cu suratele ceva mai colorate.

ADVERTISEMENT

Animalele au fost surprinse de camera cu senzori la unul din punctele de hrănire monitorizate de Romsilva și, conform specialiștilor, coloritul deosebit este, de fapt, datorat albinismului.

Această mutație genetică presupune lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină- care este pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului, atât la oameni cât și la animale.

ADVERTISEMENT

Albinismul este cauzat de o dezordine congenitală hipo-pigmentară caracterizată prin lipsa pigmentului natural. În plus, acest lucru nu este neapărat în avantajul animalului, deoarece în afara sezonului hibernal iese foarte mult în evidență.

În cazul animalelor, cazuri ca cele acestui cerb alb sunt folosite drept un indicator al densității ridicate. Tulburările genetice de acest gen apar în urma fenomenului numit consangvinizare- fecundarea exemplarelor înrudite.

ADVERTISEMENT
cerb alb animalul rar bucegi zăpadă
Animalul rar surprins în România.
Sursa foto: colaj Fanatik/ Obancea Cătalin, Parcul Natural Bucegi

Cerbul Cornel, celebru în România

Cerbul alb din munții Bucegi nu este, însă, singurul exemplar din România. Un altul este deja celebru la noi în țară și își face apariția la Bran. Astfel că, turiștii și localnicii îl cunosc deja și l-au botezat.

Animalul cutreieră fără problemă străzile, dar și gospodăriile oamenilor, în căutare de hrană, așa că în scurt timp a devenit prietenul tuturor, după cum a povestit o tânără din Alba Iulia în mediul online.

ADVERTISEMENT

„Cornel… cerbul alb lopătar (o raritate a faunei româneşti), prieten cu toată lume”, este mesajul fetei care l-a întâlnit pe cerbul alb de la Bran și a avut ocazia să surprindă câteva imagini cu el.

ADVERTISEMENT