Life

Animalul care trăiește 10 mii de ani. Nu moare nici dacă îi dai foc, îl scufunzi în alcool sau îl răcești la zero absolut

Animalul cu cele mai dezvoltate abilități de supraviețuire. Rezistă celor mai vitrege condiții și poate trăi chiar și 10.000 de ani
01.12.2023 | 22:38
Animalul care traieste 10 mii de ani Nu moare nici daca ii dai foc il scufunzi in alcool sau il racesti la zero absolut
Animalul care i-a surprins până și pe cercetători. Trăiește până la 10 mii de ani Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fauna și flora planetei este una uimitoare. Pe pâmânt există foarte multe specii de animale și fiecare este specială în felul ei. De departe, cel mai interesant este animalul următor care are abilități extraordinare de supraviețuire.

Animalul cu cele mai dezvoltate abilități de supraviețuire

De-a lungul timpului, animalele au evoluat atât de mult, până au ajuns să se adapteze fiecărui mediu în parte. Este foarte bine cunoscut că multe specii au abilități de supraviețuire conturare după habitatul lor natural.

ADVERTISEMENT

Ei bine, există un animal de care nu multă lume a auzit, în ciuda caracteristicilor sale uimitoare. Acest animal uimește prin durata sa de viață, dar și prin rezistența extrem de crescută la condiții vitrege.

Artemia salina este singura specie de animal care poate fi incendiată, tratată cu lumină ultravioletă sau scunfundată în alcool, fără a i se întâmpla ceva. De asemenea, poate fi și fiartă la 105 grade Celsius sau răcită la zero absolut. Tot nu va muri.

ADVERTISEMENT

Acest animal a atras atenția specialiștilor, de-a lungul timpului. Astfel de abilități extrem de dezvoltate în condiții extreme nu se întâlnesc la prea multe specii de pe pământ.

artemia salina
Artemia salina mai este cunoscută și sub denumirea ”maimuța de mare”. Sursa foto: Pinterest

Artemia salina, descoperită după 10.000 de ani

Potrivit celor de la BBC, Artemia Salina face parte din regnul crustaceelor. Așa cum îi spune și numele, aceasta nu este întâlnită în apele oceanelor, ci în apa sărată a lacurilor.

ADVERTISEMENT

Poreclite și maimuțe de mare, cele care perpetuează special sunt femelele. Acestea depun ouă a căror coajă este extrem de subțire. Tocmai de aceea, nu este nevoie de prea mult timp pentru a ecloza.

Artemia salina nu se remarcă doar prin rezistența la foc sau la îngheț, ci și prin spiritul de adaptare în perioada de reproducere. Atunci când condițiile nu sunt cele mai propice pentru a depune ouă, femelele au un plan de rezervă.

ADVERTISEMENT

În locul ouălelor, acestea depun cochilii dure pe care oamenii le numesc ”chisturi”. Astfel de chisturi au fost descoperite în urmă cu mulți ani în zona Great Salt Lake din America. În urma studiilor, s-a constatat că erau vechi de 10.000 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: