Life

Animalul rar, suprins de camerele video într-o pădure din România. Specialiștii au fost și ei uimiți de cum arată. Imagini rare

Animalul rar care a fost surprins pe camerele de luat vedere într-o pădure de la noi din țară. Inclusiv specialiștii au fost surprinși.
01.12.2023 | 19:30
Animalul rar suprins de camerele video intro padure din Romania Specialistii au fost si ei uimiti de cum arata Imagini rare
Animalul rar, suprins de camerele video într-o pădure din România. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul rar care a fost suprins de camerele video într-o pădure din România. Specialiștii au fost și ei uimiți de imaginile rare.

Animalul rar, suprins de camerele video într-o pădure din România

Animalul rar cu pricina este un urs cu guler alb. Surpriza a fost și mai mare pentru specialiști mai ales că au văzut nu un examplar, ci două!

ADVERTISEMENT

Animalele rare au fost filmate cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei sălbatice, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Este vorba despre o mamă și un pui aflați pe teritoriul rezervației naturale din Munții Șureanu. Urșii bruni cu guler alb sunt foarte rari, astfel că o asemenea apariție este considerată rarisimă. Animalele în sine sunt

ADVERTISEMENT

„Chiar dacă la prima vedere ne ducem cu gândul că a apărut o specie nouă de urs asiatic sau poate că umblăm cu “ursul vopsit” în Parcul Natural Gradiștea Muncelului Cioclovina, realitatea este cu totul alta.

Una din camerele de monitorizare faună montate de rangerii parcului au surprins o femelă din specia urs brun împreună cu puiul ei, ambele exemplare prezentând o caracteristică aparte a coloritului blănii, un guler alb în jurul gâtului. Acest fenomen este întâlnit destul de rar la specia urs brun”, arată reprezentanții parcului natural.

ADVERTISEMENT

Acești urși sunt rari pentru că de obicei le dispare gulerul alb pe măsură ce trece timpul. Sunt rare animalele care îl păstrează, spun oamenii de știință.

Dacă pentru puiul din imagine este ceva normal să aibă gulerul alb, nu același lucru se poate spune despre mama sa. Inclusiv directorului parcului spune că este pentru prima dată când se văd astfel de exemplare aici, scrie GO Hunedoara.

ADVERTISEMENT

„Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate.

Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii și se pare că fiul său o moștenește. Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”,  declarat Alin Alimpesc, directorul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

ADVERTISEMENT