Life

Animalul din România care a ajuns pe cale de dispariţie. Nicolae Ceauşescu a construit ferme pentru creșterea lui, dar europenii le-au interzis

Un animal din România, pentru care Nicolae Ceaușescu a construit ferme, este pe cale de dispariție. Mai multe țări europene refuză să-l mai exploateze.
27.12.2022 | 20:35
Animalul din Romania care a ajuns pe cale de disparitie Nicolae Ceausescu a construit ferme pentru cresterea lui dar europenii leau interzis
Pentru care dintre aceste animale a construit Ceaușescu ferme. Sursa foto: Wikipedia, Info Natura, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tot mai multe animale sunt pe cale de dispariție, atât la nivel mondial, precum ursul panda, cât și la nivel național, precum: râsul, castorul, capra neagră, zimbrul sau nurca. Pentru unul dintre acestea Nicolae Ceaușescu a construit ferme, în scopul de a se face din el blană.

Ce animal din România, foarte exploatat în comunism de Nicolae Ceaușescu, este acum pe cale de dispariție

Nurca este un animal care ar putea dispărea în viitorul apropiat, din țara noastră. Pe timpul comunismului, nurca era foarte exploatată, deoarece din ea se putea face blană pentru doamne, iar Nicolae Ceaușescu chiar avea grijă ca aceste animale să se înmulțească și să fie bine întreținute în ferme.

ADVERTISEMENT

Și astăzi nurca este foarte căutată. Cu toate că a devenit o specie tot mai rară este încă o sursă de venit pentru persoane care confecționează blană naturală.

Reprezentanții Organizației Humane Society International au făcut o investigație sub acoperire la o fermă de nurci, dar și de șinșila, și au rămas uimiți de ceea ce au găsit.

ADVERTISEMENT

”Ce am găsit noi acolo e absolut groaznic de văzut. Nu trebuie să fii nici un militant, nici un expert ca să înțelegi că este profund greșit ca să vezi animale care trag disperate cu dinții de gratii, țipă și poartă un guler de metal în jurul gâtului, o viață întreagă ca să nu poată ieși dintr-o cușcă, să poată să stea la împerecheat.

Și toate astea pentru ce?! Pentru o haină pe care o porți o dată, care cuiva conferă un anumit statut… pentru ce?”, a declarat Andreea Roseti, din partea HSI România.

ADVERTISEMENT

Inițiativă pentru închiderea fermelor de animale pentru blănuri în România

Până acum, la nivel european, 19 țări nu mai cresc nurci pentru a face blană din pielea lor. Cinci deputați PNL au inițiat un proiect legislativ prin care să se interzică fermele de animale pentru blănuri și în România.

”L-am depus deja la Cameră, este înregistrat, este sub forma de PLX, urmează să parcurgă toate etapele pentru a deveni lege. Prin acest proiect de lege încercăm să oprim cruzimea la care sunt supuse aceste animale.

ADVERTISEMENT

Singurele ferme care mai sunt în România sunt ale unor cetățeni olandezi care atunci când a fost interzis în Olanda s-au relocat în România. În acest domeniu cred că trebuie să ne aliniem statelor europene și trebuie să interzicem și noi acest mod”, a transmis Gheorghe Pecingă, deputat PNL.

Nurca este un animal din familia Mustelidae și se găsește în regiuni precum: Spania, Franța, România, Ucraina, Estonia și Rusia.

ADVERTISEMENT