Life

Animalul din România care trece prin adevărate orori. Gestul ireal pe care trebuie să-l facă atunci când e mic. Fenomenul se cheamă cainism

Animalul din România care este supus unor adevărate momente de groază atunci când este pui. A fost văzut recent și la noi în țară.
25.02.2024 | 08:00
Animalul din Romania care trece prin adevarate orori Gestul ireal pe care trebuie sal faca atunci cand e mic Fenomenul se cheama cainism
Animalul din România care trăiește adevărate orori când e mic. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul din România care a fost văzut recent din România și care este supus unor adevărate orori în prima parte a vieții. Mulți pui nu supraviețuiesc fenomenului ce poartă numele de câinism.

Animalul din România care este supus ororilor în copilărie

Acvila țipătoare, căci despre ea este vorba, este, de fapt, o pasăre răpitoare de zi, protejată prin lege. Este asemănătoare vulturilor și face parte din familia Accipitridae, fiind răspândită în zona din nordul Europei până în Asia și iarna în sud-estul Europei, Estul Mijlociu și sudul Asiei.

ADVERTISEMENT

Această pasăre de dimensiuni mari, compactă, cu penaj brun închis ajunge să aibă lungimea corpului de 59-69 cm şi greutatea medie cuprinsă între 1600-2500 grame. Zboară cu bătăi rapide de aripi, asemănătoare cu ale șoarecului.

Puii au coloritul pătat pe un fond brun închis, în timp ce acoperirea aripilor și remigele secundare se termină cu o pată albă, ce poate fi de dimensiuni mari sau mici, formând două benzi deschise, vizibile de la distanță.

ADVERTISEMENT

Acvila este o pasăre monogamă și teritorială, iar juvenilii rămân să trăiască alături de părinți până în momentul în care ating maturitatea sexuală. Dar ce este cu adevărat surprinzător este tratamentul de care puii au parte.

Pasărea depune 1-3 ouă într-un cuib în copac, însă nu toți puii supraviețuiesc. Specia manifestă fenomenul de câinism. Asta înseamnă că puiul mic este atacat și chiar omorât de puiul mai puternic.

ADVERTISEMENT

Alteori, acesta moare de inaniție. În cartierele de iernare, acvila este mai specială, astfel uneori pot fi văzute până la 10 exemplare de vârste diferite care merg împreună în căutarea hranei, notează apnd.ro. 

A fost văzută recent și în România

La noi în țară,  acvila a fost semnalată ca fiind cuibătoare în special în sudul țării, în Dobrogea și Delta Dunării, de-a lungul Dunării și în Podișul Transilvaniei. Astfel că, în timpul pasajului este estimat că există  între 30 și 80 de exemplare la nivel național și 10 – 20 exemplare care iernează.

ADVERTISEMENT

Recent, acvila țipătoare mare a fost și văzută în Tulcea, unde a fost și fotografiată de un român pe data de 6 februarie 2024. Anterior, a mai fost surprinsă în țara noastră pe 11 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT