News

Animalul pe care nu vrei să-l vezi niciodată. Trăiește numai în România și ar fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe

Este genul de animal periculos cu care nu vrei să te întâlnești vreodată. Habitatul lui se află într-un singur loc din țara noastră
12.11.2022 | 06:30
Animalul pe care nu vrei sal vezi niciodata Traieste numai in Romania si ar fi din neamul balaurului spintecat de Sfantul Gheorghe
Animalul pe care nu vrei să-l vezi niciodată în fața ta. Sursa foto - facebook Parcul Natural Apuseni
ADVERTISEMENT

Puțini oameni au curajul să calce prin acele locuri unde trăiește acest animal. De obicei se ajunge acolo din întâmplare. Vorbim despre o zonă de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi foarte înalte, o zonă căreia i se spune „Dealul lui Dumnezeu”.

Animalul periculos din România care te poate ucide într-o clipă

Mai exact, locul este în apropiere de localitatea Uricani, adică la 35 de kilometri de Iași. Zona este considerată leagănul unor făpturi extraordinare, care și-ar putea afla locul în mitologii.

ADVERTISEMENT

Da, citiți cât se poate de corect. Localnicii spun că aici trăiesc mai multe animale incredibile. Puțini le-au văzut și mai toți au povestit că au trăit experiența vieții.

Animalul despre care vorbim în acest material are o capacitate extraordinară de a se camufla foarte ușor. În acest fel este aproape imposibil de deosebit de solul pe care se târâie.

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să știți că există un număr restrâns de exemplare. Toate trăiesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani. Din acest motiv sunt și protejate de lege.

Mai toți cei care au reușit să vadă acest animal au povestit că întâlnirea a venit la pachet cu foarte multă curiozitate, dar și cu extaz și mai ales teamă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o specie unică de reptile, una care trăiește numai în țara noastră. Unii o identifică a fiind drept șarpele biblic. Alte legende spun că ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Numele comun sub care acest animal e cunoscut este vipera-de-stepă. Șarpele, atenție mare, unul extrem de periculos, face parte din specia Ursinii moldavica și se întâlnește numai în Moldova, în arealul pe care l-am scris puțin mai sus.

ADVERTISEMENT

Vipera de stepă iese din hibernare în lunile martie-aprilie. Urmează o perioadă în care aceștia năpârlescm apoi reproducerea.

Dacă ne raportăm strict la vipera-de-stepă trebuie să știți că aceasta este o ființă sperioasă. Șarpele acesta se retrage imediat din calea omului.

Doar că, atunci când se întâmplă să fie încolțită, vipera de stepă nu ezită o clipă să atace. Veninul său este unul care face ravagii și poate să ucidă un om destul de repede.

Interesant este că din veninul de viperă-de-stepă s-ar putea face mai multe medicamente importante. Industria farmaceutică spune lucrul acesta, dar specia fiind protejată, animalul nu poate fi exploatat

ADVERTISEMENT