News

Animalul pe care nu vrei să-l vezi niciodată. Trăiește numai în România și ar fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe

Este genul de animal periculos cu care nu vrei să te întâlnești vreodată. Habitatul lui se află într-un singur loc din țara noastră
12.11.2022 | 06:30
Animalul pe care nu vrei sal vezi niciodata Traieste numai in Romania si ar fi din neamul balaurului spintecat de Sfantul Gheorghe
Animalul pe care nu vrei să-l vezi niciodată în fața ta. Sursa foto - facebook Parcul Natural Apuseni
ADVERTISEMENT

Puțini oameni au curajul să calce prin acele locuri unde trăiește acest animal. De obicei se ajunge acolo din întâmplare. Vorbim despre o zonă de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi foarte înalte, o zonă căreia i se spune „Dealul lui Dumnezeu”.

Animalul periculos din România care te poate ucide într-o clipă

Mai exact, locul este în apropiere de localitatea Uricani, adică la 35 de kilometri de Iași. Zona este considerată leagănul unor făpturi extraordinare, care și-ar putea afla locul în mitologii.

ADVERTISEMENT

Da, citiți cât se poate de corect. Localnicii spun că aici trăiesc mai multe animale incredibile. Puțini le-au văzut și mai toți au povestit că au trăit experiența vieții.

Animalul despre care vorbim în acest material are o capacitate extraordinară de a se camufla foarte ușor. În acest fel este aproape imposibil de deosebit de solul pe care se târâie.

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să știți că există un număr restrâns de exemplare. Toate trăiesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani. Din acest motiv sunt și protejate de lege.

Mai toți cei care au reușit să vadă acest animal au povestit că întâlnirea a venit la pachet cu foarte multă curiozitate, dar și cu extaz și mai ales teamă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o specie unică de reptile, una care trăiește numai în țara noastră. Unii o identifică a fiind drept șarpele biblic. Alte legende spun că ar putea fi din neamul balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Numele comun sub care acest animal e cunoscut este vipera-de-stepă. Șarpele, atenție mare, unul extrem de periculos, face parte din specia Ursinii moldavica și se întâlnește numai în Moldova, în arealul pe care l-am scris puțin mai sus.

ADVERTISEMENT

Vipera de stepă iese din hibernare în lunile martie-aprilie. Urmează o perioadă în care aceștia năpârlescm apoi reproducerea.

Dacă ne raportăm strict la vipera-de-stepă trebuie să știți că aceasta este o ființă sperioasă. Șarpele acesta se retrage imediat din calea omului.

Doar că, atunci când se întâmplă să fie încolțită, vipera de stepă nu ezită o clipă să atace. Veninul său este unul care face ravagii și poate să ucidă un om destul de repede.

Interesant este că din veninul de viperă-de-stepă s-ar putea face mai multe medicamente importante. Industria farmaceutică spune lucrul acesta, dar specia fiind protejată, animalul nu poate fi exploatat

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici