Life

Animalul pe care românii îl cresc, dar de care nu se bucură niciodată. Merge direct la export și ajunge în toată lumea. Are o carne gustoasă și e de 20 de ori mai bună decât cea de porc

Animalul crescut în România pe care străinii au început să îl consume din ce în ce mai mult. Carnea sa este o adevărată sursă de vitamine și minerale.
16.03.2024 | 21:30
Animalul pe care romanii il cresc dar de care nu se bucura niciodata Merge direct la export si ajunge in toata lumea Are o carne gustoasa si e de 20 de ori mai buna decat cea de porc
Animalul crescut în România pe care străinii au început să îl consume din ce în ce mai mult. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

România ocupă unul dintre locurile fruntașe în Europa în ceea ce privește creșterea de animale. O mare parte dintre ele ajung către export, iar carnea lor este foarte apreciată și consumată peste hotare. Mulți români nici nu au ocazia să se bucure de ceea ce crește pe plaiurile mioritice, iar motivele sunt diverse.

România exportă, în fiecare an, milioane de animale vii către țări din toată lumea

România a început să joace un rol important pe piața exporturilor de animale. În ultima vreme, s-au încheiat acorduri cu țări europene și nu numai unde urmează să ajungă o mare parte din animalele crescute la noi.

ADVERTISEMENT

România este pe cale de a obține toate avizele necesare pentru a exporta animale vii către China. Până acum, principalele puncte către care erau exportate animalele crescute în România erau Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Iran.

De peste hotare a început să vină o cerere imensă de carne de vită și nu este de mirare, având în vedere beneficiile pe care le are. România vrea să asigure necesarul de carne către aceste țări, indiferent dacă este vorba de animale vii sau de carne în carcasă.

ADVERTISEMENT

Cei de peste hotare au început să fie din ce în ce mai interesați de carnea de vita. Specialiștii recomandă consumul ei de cel puțin o dată pe săptămână. Din păcate, românii nu prea pot ține cont de acest sfat.

Carnea de vită a ajuns un aliment la care unii români doar visează

Având în vedere contextul economic actual, dar și salariile multor români, carne de vită a ajuns să fie un adevărat lux. Un kilogram de carne de vită costă în jur de 100 de lei. În funcție de proveniența ei, aceasta poate ajunge și la un preț mult mai piperat.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în supermarketurile din România, carnea de vită poate fi găsită sub mai multe forme, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai ieftin produs provenit de la vită este osul cu măduvă, care costă 7.14 lei/ 100 de grame. La polul opus, unul dintre cele mai scumpe produse este antricotul maturat care costă 119 lei.

Carnea de vită conține mai mult fier decât carnea de pui sau carnea de porc. Aceasta reprezintă o sursă de proteină animală de calitate superioară. Potrivit specialiștilor, consumul de carne de vită conține cei 9 aminoacizi esențiali pentru organism. Însă, lista beneficiilor nu se oprește aici.

ADVERTISEMENT

Carnea de vită se recomandă a fi consumată de sportivii care se află în perioada de recuperare, dar și de către persoanele care au suferit intervenții chirurgicale. Contrar așteptărilor multor, carnea de vită are maxim 10% grăsime, procent compus din grăsimi monoinsaturate și saturate.

De asemenea, carnea de vită asigură organismului un aport considerabil de vitamine și minerale. Aceasta conține vitamina B12, B3, B6, fosfor, zinc, fier, dar și alte vitamine, însă, într-o cantitate mai mică.

Carnea de vită este foarte versatilă în bucătărie, cu ajutorul ei putând fi preparate mai multe feluri de mâncare. De la ciorbe, la fripturi sau hamburgeri, toate sunt la fel de delicioase dacă sunt gătite în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT
Tags: