Life

Animalul rar care a fost observat în România. Vine din Ucraina și este un prădător de temut

Vietatea unică care poate fi văzută în țara noastră. Provine din Ucraina și este considerată un răpitor care aduce spaimă.
15.07.2023 | 10:00
Animalul rar care a fost observat in Romania Vine din Ucraina si este un pradator de temut
Vietatea unică care poate fi văzută în țara noastră. Provine din Ucraina și este considerată un răpitor care aduce spaimă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Animalul rar care a fost observat în România. Vine din Ucraina şi este un prădător de temut. Care sunt sfaturile pe care le au specialiștii în cazul în care te întâlnești cu el atunci când faci o drumeție sau te plimbi pur și simplu.

Vietatea unică care poate fi văzută în țara noastră. Provine din Ucraina și este considerată un răpitor care aduce spaimă

Vietatea unică care poate fi văzută în țara noastră de o perioadă bună. Provine din Ucraina, din centrul țării, dar și din sud-vestul Rusiei. Cele mai multe sunt observate în zona de silvostepă din regiunea Harkov.

ADVERTISEMENT

Este considerată un răpitor care aduce spaimă, fiind vorba de vipera nikolskii care este o specie veninoasă. Numele său a fost pus în onoarea herpetologului de origine rusă Alexander Mikhailovici Nikolsky.

Se ascunde prin frunzele din pădure sau de la munte, specialiștii atrăgându-le oamenilor atenția asupra acestui lucru atunci când merg să caute ciuperci sau mure. E foarte important să ne uităm pe unde mergem să nu o călcăm.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții în domeniu susțin că acest șarpe se întâlnește cel mai des primăvara pentru că atunci iese din hibernare sau toamna când temperaturile încep să scadă. Vipera nikolskii a fost fotografiată în Codrii Iașilor.

„Rămâne important să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze (de exemplu pentru ciuperci), să nu călcăm accidental pe ele, să purtăm bocanci ca precauție și în nicio situație să nu căutăm să le atingem sau să le facem rău, abia atunci crescând riscul de mușcătură.

ADVERTISEMENT

Nu e nimic de speriat, e un șarpe timid, care va căuta să se retragă imediat, sunt șanse foarte mici să îl vedem”, au declarat reprezentanții comunității Codrii Iașilor, în urmă cu ceva vreme, scrie click.ro.

Cum arată vipera nikolskii

Vipera nikolskii este o specie de șerpi din genul Vipera, familia Viperidae. A fost descrisă pentru prima oară de Vedmederya, Grubant și Rudajewa în anul 1986. Conform Catalogue of Life specia vipera nikolskii nu are subspecii cunoscute.

ADVERTISEMENT

În plus, animalul are o culoare gri – albăstrui sau maronie cu model pe spate atunci când este juvenil. Adulții acestui șarpe rar sunt complet negrii, cei care se găsesc în partea de est a României fiind gri, gri-albăstrui sau cărămizii.

Atinge o lungime curprinsă între 50 și 90 de cm și se hrănește cu mamifere mici, păsări, reptile și amfibieni. În general, are un corp foarte gros și se aseamănă destul de bine cu vipera comună. Trăiește în pădurile vechi de foioase din exteriorul arcului carpatic, în jurul altitudinii de 200 metri.

De asemenea, vipera nikolskii este un șarpe destul de timid și care duce o viață ascunsă. Totodată, se știe că evită contactul cu oamenii care ajung să o vadă destul de rar, de aici și fotografiile unice și speciale în care apare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
S-A AFLAT ADEVĂRUL! Cine i-a convins pe austrieci să ne lase în SHENGEN
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Daciana Sârbu, probleme după adopția fiicei ei. Cum a reușit să le depășească
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română