Life

Animalul rar care a fost surprins în munții României. Cine l-a văzut a rămas cu adevărat uimit

Un animal rar a fost surprins în munții României. Cine a apucat să îl vadă a fost cu adevărat uimit. Despre ce este vorba?
11.02.2024 | 18:01
Animalul rar care a fost surprins in muntii Romaniei Cine la vazut a ramas cu adevarat uimit
Animalul rar care a fost surprins în munții României. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În munții României a fost surprins un animal rar și cu adevărat deosebit. Cine a văzut imaginile, ori cine a avut șansa să îl vadă măcar o singură dată în realitate a rămas cu siguranță uimit.

Animalul rar care a fost surprins în munții României

Avem o mulțime de animale în România. Unele sunt drăgălașe, dar și periculoase, în timp ce altele pot emana teamă instant. Sunt însă și anumite specii rare, ori pe cale de dispariție.

ADVERTISEMENT

Animalul rar care a fost surprins în munții României este capra neagră. Câți dintre voi ați mai văzut recent vreun astfel de exemplar? Este chiar puțin probabil având în vedere că specia nu e chiar atât de răspândită.

Și nu este vorba doar despre o singură capră neagră, ci despre un grup întreg. Acestea au fost surprinse în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Și mai mult de atât, pentru că acum, caprele negre se află în sezonul împerecherii, acestea au fost surprinse în ipostaze inedite.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că în munții României era puțin probabil să fie întâlnit un astfel de animal în urmă cu ceva timp. De câțiva ani însă, lucrurile s-au cam schimbat. De altfel prezența caprelor negre în Munții Șureanu a tot fost remarcată.

Un grup de capre negre, surprins în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Sursă foto: Facebook
Un grup de capre negre, surprins în Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Sursă foto: Facebook

Un grup de capre negre, surprins de camere de filmat

Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina a publicat pe pagina oficială de Facebook mai multe imagini cu respectivul grup de capre negre. Se pare că acum există și o confirmare video a prezenței speciei.

ADVERTISEMENT

Totodată, sursa citată menționează că în urmă cu cinci ani a fost observată și fotografiată o capră neagră în parc. În urmă cu doar câteva luni de zile însă, a existat și o confirmare. Iar odată cu noile imagini, lucrurile sunt cât se poate de clare.

„După ce acum cinci ani colegii noștri au observat și fotografiat o capră neagră în Parc, iar în urmă cu mai puțin de un an, am avut prima confirmare video a prezenței speciei, vă prezentăm o nouă răsplată a protejării habitatelor naturale, a respectului și responsabilității față de natură.

ADVERTISEMENT

Camerele de monitorizare a faunei amplasate de colegii noștri au surprins un moment care ne confirmă că populația din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina nu doar că este stabilă ci s-ar putea… înmulți”, informează Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, alături de imaginile video care pot fi văzute pe pagina de Facebook cu același nume.

Sursa citată precizează că în general, caprele negre sunt adaptate pentru munții României, dar și pentru zonele montane în general. Chiar și așa, au fost destul de rare momentele în care un astfel de animal a putut fi văzut.

ADVERTISEMENT