Life

Animalul rar care a fost văzut în mijlocul unui oraș important din România. A traversat strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Oamenii au rămas uluiți

Animalul sălbatic și rar care și-a făcut apariția pe străzile unuia dintre cele mai mari orașe din România. Oamenii au crezut că nu văd bine.
06.04.2024 | 12:17
Animalul rar care a fost vazut in mijlocul unui oras important din Romania A traversat strada regulamentar pe trecerea de pietoni Oamenii au ramas uluiti
Animalul sălbatic și rar care a ajuns pe străzile unuia dintre cele mai mari orașe din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe animale sălbatice părăsesc habitatul lor natural și ajung la civilizație, în mijlocul orașelor. Dacă Bucureștiul de confruntă de luni bune cu prezența vulpilor, locuitorii unui alt oraș mare au avut parte de o adevărată surpriză. Iată cu ce animal rar și sălbatic s-au întâlnit pe stradă.

Animalul rar pe care clujenii l-au fotografiat pe trecerea de pietoni

Clujul este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România. Mii de persoane au migrat către Cluj datorită oportunităților economice și datorită spațiului urban deosebit.

ADVERTISEMENT

Totuși, se pare că acest oraș nu este doar pe placul oamenilor, ci și pe placul animalelor. Cei care s-au plimbat recent pe strada Turda, au avut ocazia să dea nas în nas cu un animal rar și sălbatic.

Spre deosebire de București, unde vulpile aproape că fac parte din identitatea unor cartiere, pe străzile Clujului se plimbă un castor. Animalul a fost surprins în imagini de o femeie care a decis să le împărtășească cu internauții.

ADVERTISEMENT

Clujeanca a fost surprinsă să vadă castorul pe stradă. Este pentru prima dată când zărește un astfel de animal și, întâmplarea a făcut să-l surprindă chiar în timp ce mamiferul traversa strada.

”Azi dimineață, trecea un castor pe trecerea de pietoni de pe pod, înainte de sens. Mi s-a părut foarte drăguț.”, a spus femeia, potrivit turdanews.ro.

ADVERTISEMENT

Castorii au început să fie protejați și duși în zone speciale pentru populare

Deși femeia s-a întâlnit pentru prima dată cu un astfel de exemplar, se pare că prezența castorilor nu este străină pentru Cluj. În urmă cu trei ani, un astfel de mamifer a fost surprins în parcarea unui supermarket.

Castorul respectiv a fost capturat, apoi a fost eliberat în zona Arieș. Potrivit localnicilor, malul Arieșului ar fi casa mai multor familii de castori. În fiecare an, castorii își fac simțită prezență și, din când în când, mai ajung și în zona urbană.

ADVERTISEMENT

Primele semne ale prezenței castorilor în zonele clujene au apărut în 2021. Atunci, mai mulți arbori din zona serelor de la Domeniul Public Turda au fost roși. Imediat după ce au analizat trunchiurile copacilor, oamenii și-au dat seama că este vorba despre castori.

În anii trecuți, mai mulți castori au fost duși în zona Mureșului pentru populare. Castorii reprezintă o verigă importantă a ecosistemului și, tocmai de aceea, protejarea lor a început să fie prioritizată.

ADVERTISEMENT
Tags: