News

ANM a actualizat prognoza meteo. Cum va fi vremea până la finalul minivacanței de Sfânta Maria 2023: “Se încălzește”

Meteorologii au anunțat că vremea va fi deosebit de frumoasă în zilele vacanței de Sfânta Maria, urmând ca și apa mării să se încălzească
12.08.2023 | 19:41
ANM a actualizat prognoza meteo Cum va fi vremea pana la finalul minivacantei de Sfanta Maria 2023 Se incalzeste
Zile cu vremea frumoasă în vacanța de Sfânta Maria. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM au precizat sâmbătă că deși temperaturile în aceste zile vor trece de 30 de grade, în special în zonele de câmpie de la sud și pe litoral, nu există o atenționare de caniculă. Chiar și în Capitală, acolo unde pe timpul zilei temperaturile vor atinge valoarea de 34 grade Celsius, noaptea temperaturile vor fi în jur de 18 grade.

Vreme frumoasă în vacanța de Sfânta Maria

Pentru duminică în Capitală este anunțată o maximă de 32 de grade, și o temperatură minimă noaptea de 17 grade. Nopțile încă răcoroase vor face aceste zile de vacanță deosebit de frumoase și pentru cei care merg pe litoral sau la munte.

ADVERTISEMENT

„Vremea se încălzește. Temperaturile trec de 30° la amiază, iar pe timpul nopților, în general, temperaturi peste 10°, doar prin depresiuni să mai fie valori termice în jurul a 7-8° în rest, o vreme plăcută și pe timpul nopților.

Pe litoral temperaturi de 21. 22° în Capitală 16-18° sunt temperaturi de acum normale. În următoarele zile vom vedea cum vremea se încălzește și devine călduroasă. Temperaturile trec de 30° astăzi, aici, în partea de sud și sud-est a țării, 30-31°”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu ANM, pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

În Capitală, luni sunt așteptate maxime de 33 de grade Celsius cu un cer senin pe întreaga durată a zilei. Pe de altă parte marți, în data de 15 august, deși maximele vor rămâne în jurul valorii de 32 de grade, sunt anunțate averse cu descărcări electrice. Posibilitatea unor ploi însoțite de descărcări electrice rămâne în vigoare și pentru ziua de miercuri.

Vreme frumoasă și pe litoral

Pentru cei care merg pe litoral, meteorologul a precizat că temperaturile în aer au mai crescut, ajungând până la 28 de grade, dar și că apa mării se încălzește ușor, urmând să ajungă la 20-21 de grade în aceste zile. Acesta a mai precizat că temperatura apei mării va ajunge la valori normale pentru această perioadă abia de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

„Mâine și în partea de vest a țării temperaturi în jurul a 30° iar luni o vreme călduroasă cam peste tot. În zonele de câmpie de deal temperaturi de 30° și peste 30° mergând până spre 33-34° prin partea de sud-est a țării.

O vreme în ansamblu frumoasă pentru cei care aleg muntele și pentru acei care aleg mare. De asemenea, o vreme frumoasă în aceste zile temperaturile au mai crescut 26°-28° în aer, iar apa mării, iată, în această dimineață avea 21-22° și temperaturile în aer cresc și sunt condiții favorabile pentru creșterea temperaturii apei mării. Posibil ca undeva săptămâna viitoare să atingem din nou valori de 23-24°”, a mai spus Mihai Huștiu.

ADVERTISEMENT

De altfel, la Constanța pentru ziua de duminică sunt anunțate maxime de 28 de grade și minime de 17 grade, iar pentru zilele de luni temperaturile maxime ajung la 29 și 28 de grade, cu minime de 20-21 grade. Începând de marți este anunțat un cer variabil, însă cu șanse mici de precipitații.

ADVERTISEMENT