News

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 20 aprilie – 3 mai

20.04.2020 | 17:37
ANM a anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani Cum va fi vremea in intervalul 20 aprilie  3 mai
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, astfel că vom afla în continuare cum va fi vremea în intervalul 20 aprilie – 3 mai.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FANATIK vă prezintă în continuare prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de ANM.

ADVERTISEMENT

BANAT

În prima zi din intervalul intervalul 20 aprilie – 3 mai, vremea va fi apropiată de normalul acestei perioade, cu o medie a temperaturilor din timpul zile de 19 grade, după care se va răci ușor, până va ajunge spre 16 grade.

Din 22 aprilie temperatura aerului va crește și va ajunge spre medii ale maximelor de 23 de grade, pe 26 aprilie, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

După această dată prognoza meteo arată o nouă răcire, până spre sfârșitul intervalului, și, cu toate că vor fi unele variații de la o zi la alta, maximele se vor situa în jurul a 22 de grade, în medie regională.

Temperaturile din timpul nopților vor avea o tendință de scădere, de la 8 la 3 grade, cu cea mai scăzută valoare pe 22 aprilie. După această dată, minimele termice vor fi în creștere și vor ajunge spre medii de 8…9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 26 aprilie, potrivit datelor ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în intervalul 20 aprilie – 3 mai în CRIŞANA

Meteorologii anunță că până pe 23 aprilie variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, astfel că media maximelor din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 17 grade. Ulterior, ANM anunță că va exista o ușoară creștere a valorilor maxime, astfel că până la sfârșitul intervalului media regională a acestora va fi de 20…22 de grade.

Temperaturile din timpul nopții vor scădea de la 6 la 2 grade în data de 22 aprilie, apoi acestea vor fi în creștere până în 28 aprilie, când se vor atinge 8 grade, iar până în ultima zi de prognoză nu vor fi oscilaţii termice importante. Șansele de apariție a ploilor vor fi în creștere după data de 26 aprilie

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Temperaturile nu suferă schimbări prea mari până în data de 23 aprilie, iar media acestora va fi de 14…15 grade, anunță ANM. Ulterior acestei date va exista o creștere ușoară până spre temperaturi de 20 de grade, în data de 27 aprilie, iar până spre sfârșitul intervalului nu vor fi oscilații importante, spun meteorologii.

Minimele termice nocturne vor marca o scădere, de la o medie de 5 grade în prima noapte a intervalului, la o medie de -2…0 grade, în data de 25 aprilie. După această perioadă, temperatura aerului va fi din nou în creștere, spre 5 grade, în data de 28 aprilie, iar până la sfârșitul intervalului de referință sunt estimate variații mici în regimul termic.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 26 aprilie.

Vremea în intervalul 20 aprilie – 3 mai în MARAMUREŞ

Meteorologii spun că până în data de 22 aprilie variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, cu o medie a maximelor termice de 15 grade, astfel că va fi o vreme ușor mai rece decât în mod normal în această regiune a țării.

După 22 aprilie se va înregistra o ușoară creștere a temperaturii aerului, iar până la sfârșitul intervalului amintit mai sus nu vor fi variații importante, astfel că media regională a maximelor va fi de 18…20 de grade, se arată în prognoza meteo.

Minimele termice nocturne vor înregistra o scădere, de la o medie de 3 grade în prima noapte, până spre o medie de 0…1 grad în data de 24 aprilie. Temperaturile cresc ușor după această dată, până la medii de 6…7 grade. Șansele de ploaie vor crește după data de 25 aprilie.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în MOLDOVA

Media valorilor termice diurne va fi de 12…13 grade până pe 22 aprilie, o vreme rece pentru această dată, însă ulterior va exista o creștere spre o medie de 22 de grade. După 27 aprilie temperaturile scad ușor, iar până în 29 aprilie media maximelor termice se va situa în jurul a 19 grade.

Până la finalul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, spun meteorologii. Minimele termice  nocturne vor marca o scădere
până în data de 22 aprilie, de la valori de 4…5 grade, la o medie în jurul a 1 grad.

Temperaturile cresc ușor după această dată până în data de 24 aprilie, dar media acestora nu va fi mai mare de 2…3 grade. Ulterior, tendința va fi de creștere, cu temperaturi minime de 7…8 grade. Probabilitate mai ridicată de ploaie va fi după data de 26 aprilie.

DOBROGEA

Dacă până în data de 23 aprilie media regională a valorilor diurne va fi de 12…14 grade, meteorologii spun că temperatura aerului va crește ușor și va ajunge spre o medie a maximelor de 19 grade, în data de 27 aprilie.

După această perioadă va exista o scădere a regimului termic diurn, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative, cu o medie în jurul a 17 grade. Temperaturile minime scad până în data de 24 aprilie, când vor ajunge de la o medie de 9 grade, spre 4…5 grade.

Ulterior, ANM anunță că temperatura aerului va crește ușor și până la sfârșitul intervalului, media va ajunge la 9…10 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie

Vremea în intervalul 20 aprilie – 3 mai în MUNTENIA

Meteorologii transmit că până în data de 23 aprilie media valorilor din timpul zilelor va fi de 15…16 grade, după care temperatura aerului va fi în creștere, iar media a maximelor va fi de 23…24 de grade, cu un maxim în data de 28 aprilie. După această dată este anunțată o scădere ușoară și până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor se va situa la 20…22 de grade.

Minimele termice vor înregistra o scădere, plecând de la o medie regională de 9 grade în prima noapte și ajungând la o medie în jurul
a 2 grade în data de 24 aprilie.

Tendința după această perioadă va fi de creștere ușoară, spre 8…9 grade, în timp ce probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

OLTENIA

În primele două zile din prognoza meteo, media valorilor diurne va ajunge să măsoare 14 grade, după care va exista o creștere treptată până spre o medie de 23 de grade, în data de 27 aprilie.

Ulterior acestei date, temperatura aerului vaînregistra o ușoară scădere până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar media regională a maximelor se va situa la 20…22 de grade.

Minimele termice vor înregistra și ele o scădere până în data de 24 aprilie, astfel că de la o medie regională de 9 grade, se va ajunge la o medie în jurul valorii de 3 grade. După această dată va exista o tendință de creștere până în data de 28 aprilie, până la o medie a
minimelor de 9 grade.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi oscilaţii termice importante, iar șansele de ploaie vor crește după data de 27 aprilie

Prognoza meteo la MUNTE

Temperaturile nu cresc la munte până în data de 23 aprilie, când vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor din timpul zilei va fi de creștere ușoară, cu o medie până la sfârșitul intervalului de 10 grade.

Minimele termice vor fi în scădere până în data de 22 aprilie, și vor coborâ de la o medie regională în jurul a 0 grade până la o medie de -5 grade, după care temperatura aerului va crește ușor și media minimelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 3 grade.
Șansele de ploaie vor fi mai ridicate din data de 26 aprilie.

ADVERTISEMENT