News

ANM a prelungit informarea de vreme rea. Ploi, ninsori și vânt în aproape toată țara, până sâmbătă după-amiază

Iarna își intră tot mai mult în drepturi la sfârșit de ianuarie. Mai multe zone din țară vor fi acoperite un strat gros de zăpadă
19.01.2024 | 11:48
ANM a prelungit informarea de vreme rea Ploi ninsori si vant in aproape toata tara pana sambata dupaamiaza
Mai multe zone din țară vor fi acoperite un strat gros de zăpadă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii au prelungit alerta de vreme severă pentru acest weekend. Ne așteaptă ploi și ninsori în mai multe zone din țară.

Cum va arăta vremea în weekend

ANM informarează că vom avea parte de precipitaţii care vor fi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Până sâmbătă după-amiază, cantităţile de apă înregistrate pot ajunge până la 20 de litri pe metru pătrat. Iar în unele zone se va depune strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile vor fi în toate regiunile până sâmbătă la ora 17.00. În Muntenia şi în zona Carpaţilor Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ și se vor acumula între 10 și 15 l/mp, iar izolat peste 20 l/mp.

„Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei, iar noaptea şi în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă”, anunţă ANM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, meteorologii transmit că sâmbătă, 20 ianuarie, va continua ninsoarea în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea. În general va fulgui slab cantitativ.

Vântul va avea intensificări în toate regiunile, dar cu viteze în general de 40-50 km/h și va ninge viscolit. Specialiștii ne avertizează că vizibilitatea va fi scăzută.

ADVERTISEMENT

„Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a ţării, iar sâmbătă (20 ianuarie) şi în restul zonelor”, a mai precizat sursa citată.

De ce temperaturi vor avea parte bucureștenii

În Capitală va începe să ningă fără oprire de dimineață începând cu ora 08:00, până după amiază la ora 17:00. Astfel, se va depune un strat de zăpadă de zece centimetri, potrivit ANM.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab în general moderat și va atinge viteze de până la 40-45 km/h. Temperaturile vor scădea accentuat, iar valoarea maximă va fi de 1-2 grade.

“Vor predomina ninsorile, nu numai în zona montană înaltă, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute, pentru că vorbim de rafale de peste 70-80km/h viscolind ninsoarea, iar în zonele mai joase de relief vorbim de rafale de 45-50km/h și chiar și în zonele mai joase de relief, inclusiv în Capitală, din această noapte va ploua, astfel încât în a doua parte a nopții, deja precipitațiile sub formă lichidă să devină predominant ninsori și să avem și un strat în Capitală”, a confirmat directorul ANM, Elena Mateescu, la B1 TV.

ADVERTISEMENT