News

Încă un episod de ger și ninsori în România. ANM anunță strat de zăpadă și temperaturi de -15 grade

ANM anunță că România se va confrunta în următoarele zile cu un nou episod de ger și ninsori. Se anunță strat de zăpadă și temperaturi de -15 grade.
17.01.2024 | 23:17
Inca un episod de ger si ninsori in Romania ANM anunta strat de zapada si temperaturi de 15 grade
Un nou episod de ninsori abundente și ger va lovi România. Anunțul specialiștilor ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România va fi lovită, în weekendul care urmează, de un nou episod de iarnă severă cu ninsori abundente și temperaturi care vor scădea sub pragul de ger în mai multe zone.

Un nou episod de ninsori abundente și ger va lovi România. Anunțul specialiștilor ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că țara noastră se va confrunta, peste doar câteva zile, cu un nou episod de iarnă severă. Acesta va lovi mai multe zone din România.

ADVERTISEMENT

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, miercuri seară, că furtuna care provoacă pagube în vestul Europei va aduce ger și ninsori în România. Fenomenele extreme vor ajunge la noi de vineri.

Între timp, ziua de joi va fi una anormal de caldă pentru data din calendar. Conform șefei ANM, ”vom conta pe o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru că maximele vor varia între 4 până la 15 grade Celsius. Cu 10 grade mai ridicate decât perioada în care ne aflăm. În București vom avea o maximă de 11 grade Celsius”.

ADVERTISEMENT

Treptat, de vineri, aerul polar pătrunde în România. Într-o primă fază, vremea se va răci în jumătatea de nord a țării. Aici, valorile de temperaturi nu vor mai depăși 3,4,5 grade Celsius, la nivelul maximelor.

În continuare, în sud și în sud-est vor mai fi posibile valori de peste 11 – 12 grade Celsius. Vineri, inclusiv în București, vorbim de o maximă posibilă de 13 – 14 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Odată cu ziua de sâmbătă, vremea rece va pune stăpânire pe toată țara. Foarte frig va fi și în partea de sud și sud-est a țării. La nivel național, valorile de temperatură vor scădea între -4, până la 4,5 grade, la nivelul maximelor. Nopțile aduc gerul în depresiuni. Vor fi temperaturi de -10 … -15 grade Celsius.

Zonele unde vor cădea ninsori abundente

Pătrunderea aerului polar în țară va face ca ploile de joi și vineri să se transforme în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile, local se va depune strat consistent de zăpadă, iar pe creste, vitezele vântului la rafală vor fi de 70, 80 km/h.

ADVERTISEMENT

În Capitală, din noaptea de vineri spre sâmbătă vom avea precipitații sub formă de ploaie, după care lapoviță și ninsoare. ”Duminică vor fi predominant ninsori. Maxima va fi de 1, 2 grade Celsius, iar minimele vor fi coborâte și la începutul săptămânii viitoare. Valori apropiate de pragul de ger”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Tags: