News

ANM a emis cod galben de viscol și vânt puternic. Zonele afectate de avertizare

Meteorologii ANM au emis două atenționări cod galben de viscol și vânt puternic pentru mai multe zone din țară. Acestea intră în vigoare de joi, fiind valabile până vineri.
16.02.2022 | 13:02
ANM a emis cod galben de viscol si vant puternic Zonele afectate de avertizare
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două alerte cod galben de vânt puternic și viscol pentru mai multe zone din țară.

Cod galben de viscol și vânt puternic emis de ANM. Zonele afectate de fenomenele severe

Avertizările ANM vor intra în vigoare joi dimineață și sunt valabile până vineri, la ora 20:00, respectiv la ora 6:00, pentru zona de munte, respectiv nord-vestul țării.

ADVERTISEMENT

Meteorologii mai anunță, pe lângă vântul foarte puternic, și ninsori importante cantitativ, în special în zonele înalte din nordul țări.

De joi, 17 februarie, ora 06.00, până vineri, 18 februarie, ora 20.00, va fi în vigoare o primă alertă cod galben de viscol și vânt puternic.

ADVERTISEMENT

”În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h.

La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Tot de joi, dar de la ora 08.00, până vineri dimineața, ora 06.00, va fi valabil un cod galben de vânt puternic.

”În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

ADVERTISEMENT

Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h”, se mai arată pe site-ul Administrației Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, joi, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul nopții va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat (viteze de cel mult 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Vineri, valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

ADVERTISEMENT