News

ANM, informare de furtuni, grindină și ploi abundente până miercuri. Prognoza pentru București 

ANM a emis o nouă informare meteorologică de furtuni, vijelii, grindină și ploi abundente până miercuri.
30.05.2021 | 16:34
ANM informare de furtuni grindina si ploi abundente pana miercuri Prognoza pentru Bucuresti
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare privind manifestările de instabilitate ale vremii care a intrat în vigoare în țara noastră de la ora 12:00.

Majoritatea regiunilor vor fi afectate de acestea. Cel puțin până în a doua zi a lunii iunie, vor cădea precipitații abundente, vor fi furtuni și ar putea să cadă grindină în mai multe regiuni.

ADVERTISEMENT

ANM, informare de instabiliate: furtuni, grindină și ploi abundente până miercuri

Meteorologii anunță că în toată ţara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, vânt şi, izolat, grindină.

Potrivit meteorologilor din cadrul Adminsitraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vom avea parte de instabilitate atmosferică până marţi, la ora 10.

ADVERTISEMENT

De duminică, de la ora 12.00, până marţi, la ora 10.00, în majoritatea regiunilor vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM anunță că ar putea actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Specialiștii informează că în zonele de munte se anunţă înnorări şi ploi consistente. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere, vântul va creşte în intensitate, iar temperaturile din staţiuni vor fi în scădere.

La Marea Neagră, duminică avem vreme bună, cu cer variabil şi un vânt mai activ. Pe plajă vor fi temperaturi de pană la 21 de grade, iar apa mării va avea 17-18 grade Celsius. De luni însă și aici se strică lucrurile. Vor veni ploile, iar maximele nu mai trec de 16-17 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru București

Meteorologii ANM spun că până marți vremea va fi în general instabilă și răcoroasă și în zona Capitalei. În tot acest interval, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice.

Precipitațiile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 10 – 25 l/mp. Nu va lipsi din peisaj nici vântul. Acesta va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă, în jurul a 21 de grade duminică, va scădea apoi cu mult sub cea climatologic normală pentru această dată și va avea valori de 14 – 17 grade, iar cea minimă va fi de 11 – 13 grade.

ADVERTISEMENT