Sport

Anonimii mai tari ca Ronaldo și Messi! Cum arată Topul celor mai bogați 10 fotbaliști ai lumii în 2023

Lumea fotbalului vine cu tot felul de surprize. În ciuda performanțelor sportive, Messi și Ronaldo s-au văzut depășiți de alți jucători la capitolul avere în 2023.
31.12.2023 | 14:32
Anonimii mai tari ca Ronaldo si Messi Cum arata Topul celor mai bogati 10 fotbalisti ai lumii in 2023
În ciuda notorietății, Messi și Ronaldo nu sunt cei mai bogați fotbaliști în 2023. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Topul celor mai bogați fotbaliști ai planetei a fost actualizat. Lista a fost făcută pe baza averii totale și nu a veniturilor din activitatea sportivă. În aceste condiții, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo s-au văzut depășiți de alți jucători ce au obținut bani din surse externe.

Ronaldo și Messi nu sunt cei mai bogați fotbaliști ai planetei

10. Alexandre Pato

  • Avere: 145 de milioane de dolari

Alexandre Pato, fostul atacant al lui AC Milan, Corinthians, Chelsea și Tianjin Quanjian, se află pe locul 10 în topul celor mai bogați fotbaliști la finalul lui 2023. Cu abilități extraordinare pe teren și un instinct remarcabil de marcator, Pato și-a construit o avere semnificativă în timpul carierei sale. După retragere, a investit în diverse afaceri, inclusiv în imobiliare și start-up-uri din domeniul tehnologic.

ADVERTISEMENT

9. Ronaldo Nazário

  • Avere: 160 de milioane de dolari

Fost jucător la Barcelona, Real Madrid și AC Milan, Ronaldo Nazario este pe locul 9 în topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Cunoscut ca unul dintre cei mai buni jucători din istorie, Ronaldo a câștigat o sumă semnificativă din contracte, sponsorizări și acorduri de promovare. După retragerea sa din fotbal, a devenit antreprenor, investind în marketing sportiv, săli de sport și acțiuni la cluburi precum Real Valladolid și Cruzeiro.

8. Zlatan Ibrahimovic

  • Avere: 190 de milioane de dolari

Zlatan Ibrahimovic, cunoscut pentru cariera sa la Ajax, Barcelona, AC Milan, PSG și LA Galaxy, ocupă locul 8 în topul celor mai bogați fotbaliști. A câștigat numeroase titluri și distincții și s-a remarcat și în afaceri, având propria sa linie de îmbrăcăminte și parfumuri. Co-proprietar al clubului Hammarby și investitor în Los Angeles Galaxy, Ibrahimovic este unul dintre cei mai căutați ambasadori de marcă, cu contracte de promovare cu Nike, Volvo și Samsung.

ADVERTISEMENT

7. Neymar

  • Avere: 200 de milioane de dolari

Unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istorie, Neymar ocupă locul 7 în topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Transferul său record de la Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro l-a propulsat în elita celor mai bine plătiți jucători. Neymar se remarcă și în afaceri, având contracte de promovare cu branduri precum Nike, Red Bull și Beats by Dre. Investițiile sale includ o companie de management al imaginii sportivilor și un lanț de restaurante numit “Neymar Jr. Steakhouse”.

6. Dave Whelan

  • Avere: 210 milioane de dolari

Dave Whelan, fost jucător și antreprenor de succes, ocupă locul 6 în topul celor mai bogați fotbaliști din lume în 2023. După o carieră în fotbal, Whelan a fondat lanțul de magazine de sport JJB Sports, vânzând ulterior participația pentru 190 de milioane de lire sterline. Acesta deține și alte afaceri, precum centre de sănătate și o companie de dezvoltare imobiliară.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist anonim, declarat cel mai bogat jucător de fotbal din lume

5. David Beckham

  • Avere: 400 de milioane de dolari

David Beckham, cu o carieră strălucită la Manchester United, Real Madrid, AC Milan, PSG și Los Angeles Galaxy, se află pe locul 5 în topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Beckham este unul dintre cei mai comercializabili sportivi, cu contracte de promovare cu branduri precum Adidas, Armani, H&M și Pepsi. Investițiile sale includ echipa de fotbal Inter Miami FC, o academie de fotbal în Londra și Salford City FC.

4. Lionel Messi

  • Avere: 550 de milioane de dolari

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Lionel Messi se clasează pe locul 4 în topul celor mai bogați fotbaliști în 2023. Cu 8 Baloane de Aur și un titlu de campion mondial, Messi obține venituri substanțiale din contracte de fotbal și sponsorizări. Înțelegerile comerciale cu Adidas, Pepsi și Huawei i-au adus zeci de milioane de dolari, iar contractul său cu Inter Miami valorează peste un milion de dolari pe săptămână.

ADVERTISEMENT

3. Cristiano Ronaldo

  • Avere: 600 de milioane de dolari

Primul fotbalist din lume care a depășit 1 miliard de dolari în câștiguri de-a lungul carierei sale, Cristiano Ronaldo ocupă locul 3 în topul celor mai bogați fotbaliști. Ronaldo a semnat un contract de viață cu Nike în valoare de 1 miliard de dolari și primește un salariu anual de 215 milioane de dolari la Al Nasr. Investițiile sale în propria linie de îmbrăcăminte, parfumuri și lanțul său de hoteluri contribuie la statutul său de unul dintre cei mai bogați fotbaliști din lume.

2. Mathieu Flamini

  • Avere: 12,6 miliarde de dolari

Mathieu Flamini, fostul jucător al lui Arsenal, AC Milan și Marseille, ocupă surprinzător locul 2 în topul celor mai bogați fotbaliști. Cu o avere estimată la 12,6 miliarde de dolari, Flamini nu și-a construit întreaga avere din fotbal. În 2008, a cofondat GFBiochemicals, o companie cotată la 23 de miliarde de dolari și care producere acid levulinic, formă de combustibil durabil obținut din deșeurile vegetale utilizate la crearea materialelor plastice.

1. Faiq Bolkiah

Avere: 20 de miliarde de dolari

Cu o avere estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari, Faiq Bolkiah se clasează în fruntea clasamentului celor mai bogați fotbaliști din lume. Originar din Brunei, o țară mică și bogată în petrol situată pe insula Borneo din Asia de Sud-Est, Faiq este membru al familiei regale Brunei și moștenitor al uriașelor rezerve petroliere ale țării.

Brunei, cunoscută pentru prosperitatea sa ridicată pe cap de locuitor, are ca suveran pe unchiul lui Faiq, Hassanal Bolkiah, una dintre cele mai bogate personalități din lume, care ocupă funcția de sultan. Utilizând averea impresionantă a familiei sale, Faiq Bolkiah a putut să-și construiască o carieră în fotbalul profesionist, devenind astfel cel mai bogat fotbalist din istorie. Familia sa este recunoscută pentru cheltuieli extravagante în achiziții de produse de lux și proprietăți imobiliare.

ADVERTISEMENT