Sport

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din 2023! „Dublă” pentru portughez în derby-ul Arabiei Saudite. Video

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din 2023. Starul portughez a marcat o „dublă” pentru Al-Nassr în derby-ul cu Al-Ittihad.
26.12.2023 | 22:46
Cristiano Ronaldo cel mai bun marcator din 2023 Dubla pentru portughez in derbyul Arabiei Saudite Video
Cristiano Ronaldo a urcat pe primul loc în topul marcatorilor din 2023. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a făcut spectacol în derby-ul Al-Ittihad – Al-Nassr, scor 2-5, în restanța din etapa a 17-a a campionatului Arabiei Saudite. Cvintuplul Balon de Aur a marcat de două ori și a devenit cel mai bun marcator din acest an, cu 53 de goluri.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din 2023. „Dublă” pentru portughez în derby-ul Arabiei Saudite

Al-Nassr a câștigat spectaculos derby-ul cu Al-Ittihad, scor 5-2. Gazdele au deschis rapid scorul prin Hamdallah, însă Cristiano Ronaldo (38 de ani) a restabilit egalitatea după doar 5 minute din lovitură de la 11 metri. Talisca, celălalt golgheter al lui Al-Nassr, i-a adus pe oaspeți în avantaj înainte de pauză.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după startul reprizei secunde, același Hamdallah a restabilit egalitatea. Finalul de meci le-a aparținut celor de la Al-Nassr. Cristiano Ronaldo a înscris din nou din penalty, iar scorul final a fost stabilit de Sadio Mane după golurile din minutele 76 și 82.

Cu cele două goluri marcate, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din 2023. Portughezul a ajuns la 53 de goluri marcate în acest an și i-a depășit pe Kylian Mbappe și Harry Kane.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, bătălie de la distanță pentru locul 1 cu Erling Haaland

Totuși, lupta pentru primul loc în topul marcatorilor din 2023 se va disputa până în ultimele zile ale anului. Cristiano Ronaldo și Erling Haaland sunt atacanții care luptă pentru o astfel de distincție. Starul portughez conduce topul cu 53 de goluri.

În acest an, Al-Nassr mai are de disputat o singură partidă. Vicecampioana Arabiei Saudite dă piept cu Al-Taawon pe 30 decembrie, în etapa a 19-a. De cealaltă parte, Erling Haaland ocupă abia locul 4 în topul marcatorilor din 2023, cu 50 de goluri.

ADVERTISEMENT

Manchester City mai are două meciuri de disputat în acest an. Campioana Angliei le înfruntă în campionat pe Everton (27 decembrie) și Sheffield Utd. (30 decembrie). Harry Kane și Kylian Mbappe, principalii urmăritori ai lui Cristiano Ronaldo în topul marcatorilor cu câte 52 de goluri, nu mai au șanse la primul loc, deoarece PSG și Bayern nu mai dispută vreun meci în acest an.

Cristiano Ronaldo, golgheter absolut în Arabia Saudită

Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în topul marcatorilor din campionatul Arabiei Saudite. Starul portughez are 19 reușite în 18 etape la Al-Nassr. Locul 2 în top este ocupat de Aleksandar Mitrovic, atacantul lui Al-Hilal, în timp ce podiumul este completat de N’Koudou de la Damac, formația lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Înainte de fluierul de start al meciului Al-Ittihad – Al-Nassr, Cristiano Ronaldo s-a salutat pe tunelul care duce către vestiare cu atacantul gazdelor, Karim Benzema. Cei doi au fost coechipieri și au scris istorie împreună la Real Madrid.

  • 872 de goluri a marcat Cristiano Ronaldo în carieră. 
ADVERTISEMENT