News

Control ANPC la mijloacele de transport STB. Nereguli majore depistate. 20 de vehicule, retrase de pe traseu

Un control al ANPC care a avut loc miercuri dimineață la Societatea de Transport București (STB) a depistat nereguli majore. Un număr total de 20 vehicule au fost oprite de la ieșirea pe traseu.
23.03.2022 | 22:13
Control ANPC la mijloacele de transport STB Nereguli majore depistate 20 de vehicule retrase de pe traseu
Nereguli majore descoperite de ANPC la mijloacele de transport STB. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat o serie de controale la principalele depouri ale Societății de Transport București (STB).

Nereguli majore descoperite de ANPC la mijloacele de transport STB

ANPC a vrut să verifice modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.

ADVERTISEMENT

Echipele de inspectori au fost coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, şi vicepreşedintele Autorităţii, Mihai Culeafă. Acestea au verificat depourile şi autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan și alte zone.

Într-o postare pe Facebook, Paul Anghel, director la Direcția Generală Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul ANPC, enumeră neregulile numeroase depistate în urma controlului.

ADVERTISEMENT

”Au fost controlate tramvaiele care urmau să intre pe traseu, pornind de la aceste locații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi puteau pune în pericol sau le puteau afecta sănătatea.

Câteva dintre neregulile importante depistate sunt:

  • deficiențe tehnice
  • prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare
  • lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deteriorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de dezinfectat
  • existența linoleumului deteriorat de pe pardoseală, cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, punând în pericol călătorii
  • LIPSA RAMPELOR DE ACCES PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI!!!
  • funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun
  • deficiente de igienă și întreținere
  • neigienizarea totală sau parțială a incintelor mijloacelor de transport în comun
  • utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare, se arată în postare.
ADVERTISEMENT

Oficialul ANPC a urcat pe pagina sa de Facebook imagini cu ”realitatea din teren”. Se poate observa starea degradantă în care se află multe dintre mijloacele STB din București.

20 de vehicule, retrase de pe traseu

Într-un comunicat emis pentru Agerpres, ANPC anunță că, în urma acţiunii de control demarată miercuri, au fost oprite 20 de vehicule ce urmau să intre pe traseu, din cauză că au prezentat deficienţe majore, care le puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea consumatorilor.

ADVERTISEMENT

ANPC mai precizează că acţiunile de control sunt în desfăşurare urmând ca, imediat ce verificările se vor fi finaliza, să revină cu alte informații.

ADVERTISEMENT
Tags: