Sport

Războaiele lui Adrian Mititelu cu suporterii FC U Craiova 1948. Amintiri de coșmar de la ultima partidă cu porțile închise pe „Ion Oblemenco”

Adrian Mititelu a intrat într-un război cu suporterii FC U Craiova, după scandalul xenofob din partida cu Sepsi. Finanțatorul oltenilor a mai avut antecedente cu fanii juveților.
02.02.2023 | 14:28
Razboaiele lui Adrian Mititelu cu suporterii FC U Craiova 1948 Amintiri de cosmar de la ultima partida cu portile inchise pe Ion Oblemenco
Antecedentele lui Adrian Mititelu cu suporterii FC U Craiova 1948. Amintiri de coșmar de la ultima partidă cu porțile închise de pe stadionul „Ion Oblemenco”. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a luat o decizie radicală după scandările xenofobe ultrașilor olteni din deplasarea de la Sfântu Gheorghe și a decis ca porțile stadionului „Ion Oblemenco” să rămână închise pentru o perioadă nedeterminată. În trecut, Adrian Mititelu a mai apelat la astfel de hotărâri pentru a calma spiritele în Bănie.

Adrian Mititelu, în război cu ultrașii FC U Craiova 1948. Ce măsuri a luat finanțatorul oltenilor în trecut

FC U Craiova 1948 stă pe un butoi de pulbere, după ce oltenii au anunțat oficial că vor juca fără spectatori următoarele partide din SuperLigă. Decizia oficialilor din Bănie a aprins și mai mult conflictul dintre Adrian Mititelu și Andrei Preda, liderul Peluzei Sud.

ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat în exclusivitate o filmare șocantă cu „Gogoașă”, în timpul unei vizite în miez de noapte la casa lui Adrian Mititelu. Liderul ultrașilor FC U Craiova 1948 și-a asumat fapta petrecută la domiciului finanțatorului și i-a transmis un mesaj.

De-a lungul timpului, Adrian Mititelu a fost contestat vehement de suporterii alb-albaștrilor, iar finanțatorul oltenilor a mai apelat la măsuri radicale. În sezonul 2008-2009, FC U Craiova 1948 a ratat calificarea în competițiile europene după un eșec cu FC Vaslui, iar ratarea obiectivului a fost greu de digerat pentru fani.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Adrian Mititelu a fost din ce în ce mai contestat de suporterii craioveni în ediția 2009-2010 a campionatului românesc. Această situație l-a împins pe patronul alb-albaștrilor să mute echipa la Dobreta Turnu-Severin după pauza competițională de iarnă.

Oltenii au disputat restul partidelor din a doua parte a sezonului pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu-Severin, însă au revenit în Bănie în ediția următoare a campionatului. Suporterii FC U Craiova 1948 i-au primit pe „lei” cu entuziasm la revenirea în capitala Olteniei și au umplut stadionul la debutul lui Victor Pițurca pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Amintiri de coșmar de la ultima partidă fără spectatori la FC U Craiova 1948. Oltenii au retrogradat în Liga 2

FC U Craiova 1948 are amintiri de coșmar de la ultima partidă fără spectatori de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Se întâmpla în sezonul 2010-2011 cu Gaz Metan Mediaș, formație care i-a trimis pe olteni în liga secundă după 1-2 pe arena din Bănie.

Pe un stadion fără spectatori, FC U Craiova 1948 a deschis scorul prin Mihai Costea, însă olteanul Alin Lițu a punctat pentru Gaz Metan Mediaș, iar prima repriză s-a terminat la egalitate. Ceea ce a urmat pe fostul „Central” din Bănie i-a luat prin surprindere pe toți.

ADVERTISEMENT

După doar trei minute de joc din prima repriză secundă, FC U Craiova 1948 – Gaz Metan Mediaș a fost întrerupt de o furtună puternică care a făcut ravagii pe stadionul „Ion Oblemenco”. După aproximativ o oră, partida s-a reluat, însă oltenii nu au avut forța necesară pentru a câștiga cele trei puncte, vitale pentru salvarea de la retrogradare.

FC U Craiova 1948 – FC Voluntari din Cupa României Betano s-a jucat la Târgu-Jiu

Din cauza procesului de înlocuire al gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco”, după finalul festivalului IntenCity, FC U Craiova 1948 a fost nevoită să își dispută partidele de pe teren propriu pe o altă arenă. Adrian Mititelu nu a ales Drobeta Turnu-Severin, ci Târgu Jiu, variantă ce s-a dovedit pe placul patronului.

Acesta s-a arătat mulțumit de asistența de pe stadionul ‘Tudor Vladimirescu’, astfel că formația sa a revenit în Târgu Jiu și după ce arena din Bănie era gata de joc. Adrian Mititelu a decis că partida cu FC Voluntari din faza grupelor din Cupa României Betano să fie disputată în Gorj, pentru a face o bucurie susținătorilor din zonă.

Stadionul din Târgu Jiu le-a purtat noroc oltenilor, care s-a impus cu 1-0 în fața ilfovenilor la debutul lui Nicolo Napoli în acest sezon pe banca tehnică. La acea vreme, Adrian Mititelu a declarat că FC U Craiova 1948 va reveni pe arena din Bănie, iar partida cu FC Voluntari a fost doar o excepție.

Într-un comunicat emis înaintea confruntării cu FC Voluntari din Cupa României Betano, Peluza Sud a precizat că ultrașii nu vor susține echipa pe alte arena, atâta timp cât stadionul „Ion Oblemenco” este disponibil.

„Înțelegem pe deplin mutările cauzate de un teren suspendat, schimbarea gazonului, într-o anumită notă și pe cea cauzată de festival. De aceea am și fost prezenți în urmă cu câteva etape pe stadionul ‘Tudor Vladimirescu’, dar mofturile celui mai mic om nu le putem accepta. Dat fiind, nu vom fi prezenți la meci, ca și la altă partidă care prezintă aceste ipostaze”, se arăta în comunicatul ultrașilor.

Adrian Mititelu: „S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece”

Adrian Mititelu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK după ce FC U Craiova 1948 a anunțat oficial că stadionul „Ion Oblemenco” va avea porțile închise pentru suporteri. Acesta și-a motivat alegerea făcută și a declarat că ultrașii au depășit limita.

„S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Toleranța familiei noastre și a clubului FC U Craiova 1948 va fi de acum înainte zero. Suntem amenințați, suntem șantajați, nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc.

Sunt convins că organele abilitate, organele legii vor interveni și vor face ordine pentru că nu se poate ca o mână de oameni care spun că iubesc această echipă, dar nici vorbă de așa ceva, să ajungă să facă haos la această formație, să ajungă să mă amenințe sau Doamne ferește cine știe la ce să se mai ajungă în zilele următoare”, a declarat Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT