Sport

Antrenor-surpriză pentru Sorana Cîrstea la Miami! În ce limbă vorbesc și alături de cine s-a pregătit înaintea meciului de debut. Video+Foto Exclusiv

Fără antrenor după ce l-a concediat pe suedezul Thomas Johansson imediat după dezastrul de la “Australian Open”, Sorana Cîrstea nu și-a angajat un alt tehnician.
21.03.2024 | 08:00
La Miami, Sorana e pregătită de Enric Molina, managerul ei care gestionează contractele și acțiunile de marketing. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La Miami, Sorana se bazează pe ajutorul lui Enric Molina, nimeni altul decât managerul ei care gestionează contractele și acțiunile de marketing prin agenția “Tennium”, o platformă globală deținută de un miliardar belgian, Kristoff Puelinckx, care răspunde de carierele unora ca Holger Rune, Richard Gasquet sau Marketa Vondrousova, ultima câștigătoare de la Wimbledon.

Antrenor-surpriză pentru Sorana Cîrstea la Miami!

Fost mare arbitru de scaun și ex-director al Federației Internaționale de Tenis, Molina a suplinit absența unui antrenor și a făcut toate treburile unui tehnician, inclusiv strânsul mingilor de pe teren sau dialogul cu Sorana în pauzele ședinței de pregătire.

ADVERTISEMENT

Managerul româncei, Enric Molina, a renunțat la postul de director în Federația Internțională de Tenis pentru a înființa cu Alex Corretja compania de management sportiv “Big Match Player SL”.

Molina i se adresează de multe ori Soranei în dialectul catalan pe care și l-a îmbunătățit în timpul relației de trei ani cu Santiago Giraldo, tenisman columbian care semnase contract cu agenția din Barcelona care gestiona interesele de marketing ale Soranei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Adrian Cruciat, ultimul român care a antrenat-o pe Cîrstea, a fost un junior de top mondial, selecționat în echipa de 8 a Federației Internaționale de Tenis și apoi stabilit pentru câțiva ani la Barcelona pentru a se pregăti la centrul de tenis al federației catalane.

Antrenament alături de Caroline Garcia

Pe terenul 13 de la “Hard Rock Stadium”, Sorana a jucat “ghemuri pe puncte” contra Carolinei Garcia, franțuzoaică pe care a bătut-o în ultimul an ori de câte ori a întâlnit-o începând cu Indian Wells și Miami 2023 și terminând cu Abu Dhabi din februarie recent.

ADVERTISEMENT

În ținută lejeră, casual de vară, Molina a împrumutat o rachetă de la Cîrstea cu ajutorul căreia a strâns mingile și i le-a pasat Soranei când aceasta avea “serviciul” într-o partidă de antrenament nuanțată cu schimburi rapide, iuți, lovituri câștigătoare la limita “out-ului” și atacuri la fileu pigmentate cu drop-shoturi.

Nu întâmplător, Cîrstea și Garcia au strâns mai mulți spectatori în tribună decât germanii Alexander Zverev și Jean Lennard Struff: cele două și apropiații lor au comunicat în spaniolă în condițiile în care Cîrstea dialoga și în această limbă cu Adrian Cruciat. Garcia are origini în Țara Bascilor, iar Molina, ca orice catalan autentic din Barcelona, preferă să vorbească în limba regională.

ADVERTISEMENT

Rezidentă de mai bine de doi ani în Emiratele Arabe Unite, Sorana s-a antrenat pentru turneele din Golful Persic, Abu Dhabi, Dubai și Doha, cu Peter Wessels fost număr 72 ATP care a colaborat și cu Roger Federer (când elvețianul era pregătit de Ivan Ljubicic), dar care nu călătorește la turneele din circuitul mondial din cauza obligațiilor contractuale la PSS Tennis Academy, olandezul fiind la un moment dat numit de Patrick Mouratoglou șef al Academiei francezului din “Jumeirah”.

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul al doilea de la Miami pe Sloane Stephens (41 WTA). Sorana e singura româncă rămasă în competiție, după ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate.

Sorana Cîrstea, antrenament alături de Caroline Garcia la Miami

ADVERTISEMENT