Sport

Antrenorul care a provocat scandalul anului pentru Messi, o nouă declarație. Ce a spus despre starul argentinian

Tano Ortiz, antrenorul lui Monterrey, și-a schimbat total atitudinea după ce a eliminat-o pe Inter Miami din Champions Cup. După câteva declarații controversate despre Messi, acum îl laudă pe argentinian.
12.04.2024 | 09:15
Antrenorul care a provocat scandalul anului pentru Messi o noua declaratie Ce a spus despre starul argentinian
Lionel Messi, enervat la culme de Tano Ortiz și staff-ul acestuia de la Monterrey. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Monterrey a dominat-o clar pe Inter Miami, în sferturile Champions Cup, și a obținut calificarea fără emoții, scor 5-2 la general. Lionel Messi a jucat doar în returul din Mexic, pe care americanii l-au pierdut 1-3. La partida din Florida, argentinianul a fost implicat într-un scandal de amploare la vestiare.

Antrenorul lui Monterrey, noi declarații despre Leo Messi după scandalul din Champions Cup. Ce a spus după “dubla” cu Inter Miami

După ce calificarea a fost decisă, Tano Ortiz a venit la conferința de presă cu o atitudine total diferită față de cea premergătoare meciului tur. A vorbit la superlativ despre Leo Messi, pe care l-a catalogat drept cel mai bun fotbalist din istorie.

ADVERTISEMENT

“Am mai spus-o și vreau să repet. Pentru mine, Messi este cel mai bun fotbalist din istorie. Dar, mai departe, sunt fericit că am eliminat o echipă excelentă și că am câștigat contra lui Gerardo Martino și Messi. Un antrenor fantastic și un jucător de clasă mondială. Dar nu pot să sărbătoresc prea mult, fac deja planurile pentru următorul joc”, a spus Tanos Ortiz după Monterrey – Inter Miami 3-1.

Tensiunile au început chiar de la conferința de presă premergătoare partidei de la Miami, când Tano Ortiz a venit cu acuzații extrem de dure la adresa francizei lui David Beckham și a lui Leo Messi. Și a explicat motivele pentru care se teme de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, vizat de o declarație dură făcută de antrenorul lui Monterrey înainte de prima manșă din Inter Miami – Monterrey

“Tot ce este în jurul lui Messi poate duce la decizii pe plan sportiv, dar și în afara sportului. Nu știu dacă vom fi afectați, dar este clar că noi nu facem parte din acest business. Sportiv, vom câștiga acest meci. Dar alte lucruri nu le putem controla”.

Doar că în teren, tocmai cei de la Inter Miami au avut ceva probleme cu arbitrajul. Americanii au condus din minutul 19, după golul lui Aviles, dar au rămas în inferioritate numerică după ce Ruiz a fost eliminat destul de ușor, două galbene în 5 minute. Mexicanii au întors apoi scorul cu goluri în minutele 69 și 89.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a mers imediat după fluierul final la vestiare și s-a alăturat colegilor care protestau vehement la brigada de arbitri. Cei de la Inter Miami considerau că presiunea pusă de Tano Ortiz a influențat deciziile centralului din Guatemala.

Lionel Messi și secundul lui Tano Ortiz s-au confruntat la vestiare după Inter Miami – Monterrey 1-2, în turul Champions Cup

Tano Ortiz și staff-ul său au apărut și ei în zona de conflict, iar lucrurile au degenerat din acel moment. Au fost jigniri de ambele părți și chiar la un pas să se ajungă la o bătaie în toată regula. Messi și secundul lui Tano Ortiz ar fi fost cei mai nervoși.

ADVERTISEMENT

Monterrey va înfrunta în semifinalele Champions Cup o altă echipă din SUA, pe Columbus Crew. În vreme ce pentru celălalt loc din finală se vor confrunta două echipe din Mexic, Pachuca și Club America.

 

 

ADVERTISEMENT