Antrenorul lui Newcastle, măsuri drastice din cauza coronavirusului: „Ritualul nostru era să ne strângem mâinile în fiecare zi, dar ne-am oprit să facem asta”

Andrei Șchiopu   
în Premier League
28/02/2020, 15:33
Antrenorul lui Newcastle, măsuri drastice din cauza coronavirusului: „Ritualul nostru era să ne strângem mâinile în fiecare zi, dar ne-am oprit să facem asta”
Steve Bruce. Sursă foto: hepta.ro

Steve Bruce, antrenorul lui Newcastle United, le-a interzis elevilor săi să-și mai strângă mâna, din cauza coronavirusului, care s-a răspândit în toată Europa.

Antrenorul lui Newcastle le-a interzis jucătorilor să-și mai strângă mâna

Steve Bruce, tehnicianul lui Newcastle, le-a interzis fotbaliștilor să-și mai strângă mâinile, de teama coronavirusului, chiar dacă făcea parte dintr-un ritual creat de ei.

„Ritualul nostru era să ne strângem mâinile în fiecare zi, dar ne-am oprit să facem asta, după ce doctorul ne-a informat în legătură cu coronavirusul, de care trebuie să avem grijă.

Avem un medic excepțional aici și ne ține informați mereu. Suntem atenți la acest subiect și sperăm ca virusul să nu se propage în toată țara.

Și în preajma Crăciunului a fost un virus, de care am avut grijă, iar acum trebuie să facem același lucru și să respectăm toate regulile de igienă”, a spus tehnicianul lui Newcastle.

Un jucător din Italia s-a îmbolnăvit de coronavirus

Un fotbalist de la Pianese, formație din Serie C, a devenit primul fotbalist infectat cu coronavirus. Fotbalistul a avut gripă și a stat în carantină din proprie inițiativă pentru a nu-și îmbolnăvi colegii. Deși febra i-a cedat, medicii l-au sfătuit să facă mai multe teste pentru a fi sigur că este în afara oricărui pericol.

În urma investigațiilor pe care le-a făcut, medicii au descoperit că fotbalistul a fost infectat cu coronavirus și l-au internat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase.

Tot în Italia, partida dintre Inter Milano și Ludogoreț s-a jucat cu porțile închise din cauza coronavirusului care s-a extins în zonele Lombardia și Veneto.

Am vorbit despre coronavirus şi am aprofundat subiectul. Nu cred că am fost speriaţi, dar îngrijoraţi am fost. Apoi, trebuie să spun că după ce am aterizat, la aeroport am văzut oamenii foarte calmi. Oameni care nu purtau măşti, care păreau liniştiţi, ceea ce ne linişteşte şi pe noi.

Pentru mine, panica este mai rea decât virusul. În Razgrad nu a existat încă niciun caz, dar știm că oamenii se pot îmbolnăvi”.

„În momentul de față mi se pare că panica este cu adevărat mai mare decât virusul. Am purtat măști la sosire deoarece pentru noi este mai bine să prevenim.

Suntem tineri şi dacă am fi infectaţi am merge la cele mai bune spitale posibile. Dar avem familii, avem copii acasă. Nu vrem ca ei să se îmbolnăvească”, a spus fotbalistul român înaintea meciului cu Inter.

  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Cosmin Moți, conform transfermarkt.com
Închide ×