Sport

Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu amicalul naționalei României contra Liechtensteinului

Federația Română de Fobal a oferit un anunț de ultimă oră cu privire la partida de pregătire contra naționalei din Liechtenstein, în urma dialogurilor cu reprezentanții oaspeților.
02.04.2024 | 17:36
Anunt de ultima ora Ce se intampla cu amicalul nationalei Romaniei contra Liechtensteinului
Partida cu Liechtenstein nu se va mai disputa pe 8 iunie / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Naționala României are planificate două amicale înaintea turneului final al EURO 2024, contra formațiilor Bulgariei și Liechtensteinului. Federația Română de Fotbal a oferit o nouă veste cu privire la partida cu Liechtenstein, chiar pe website-ul propriu.

Întâi cu Bulgaria, mai apoi cu Liechtenstein

Drăgușin & Co. îi vor înfruntă pe vecinii bulgari pe data de 4 iunie, pe stadionul Ghencea. Mai apoi, trupa lui Iordănescu trebuia să primească vizita Liechtensteinului pe 8 iunie, însă planurile s-au schimbat astăzi.

ADVERTISEMENT

În urma unor discuții cu reprezentanții Federației de Fotbal din Liechtenstein, FRF a anunțat mutarea partidei contra formației oaspete. Programată inițial pe dată de 8 iunie, meciul cu mica țară europeană va avea loc cu o zi mai devreme.

Tot pe stadionul Ghencea, România va primi vizita celor din Liechtenstein pe 7 iunie. Partida va avea loc la doar 3 zile după partida cu Bulgaria, urmând ca orele să fie anunțate ulterior. Cel mai probabil, partidele vor beneficia de mulți fani în tribune, având în vedere că sunt ultimele înaintea turneului final.

ADVERTISEMENT

Amicalele cu reprezentative slabe, o varianta pentru toate adversarele de la EURO

Naționalele adversare de la EURO 2024 și-au stabilit și ele amicalele din vederea pregătirii turneului final. Un punct comun între naționalele României, Belgiei, Slovaciei și Cehiei este că au cel puțîn un amical cu o națională mult mai slab cotată.

Naționala Belgiei va dispută două amicale între 5 – 8 iunie, primul fiind împotriva Muntenegrului, locul 72 în clasamentul FIFA. A două partida amicală va fi împotriva naționalei Luxemburgului, cotată pe poziția a 85-a a clasamentului forului fotbalistic internațional. Nicio formație din cele două nu este calificată la turneul final.

ADVERTISEMENT

Slovacia va disputa tot două amicale, dintre care niciuna la turneul final, primul fiind contra naționalei San Marino. Sanmarinezii sunt pe ultima poziție a clasamentului FIFA. Cea de-a doua partidă va fi contra Țării Galilor, care a ratat turneul final și este pe poziția a 29-a.

Ucraina, cea care s-a calificat recent, va disputa o partidă tare, contra Germaniei, în debutul pregătirilor pentru EURO 2024. Naționala vecină va juca și contra Poloniei, locul 30 în clasamentul FIFA. Ucrainenii sunt singurii care vor disputa trei partide amicale, ultima fiind contra Republicii Moldova, locul 155 mondial.

ADVERTISEMENT