Sport

Finalele play-off-ului Euro 2024. România și-a aflat ultimul adversar din Grupa E. Cine s-a calificat

Echipa națională a României și-a aflat ultimul adversar din grupa E la Euro 2024. Dramatism în toate cele trei meciuri din play-off.
27.03.2024 | 00:27
Finalele playoffului Euro 2024 Romania sia aflat ultimul adversar din Grupa E Cine sa calificat
Finalele play-off-ului Euro 2024 se joacă marți, 26 martie și stabilesc inclusiv ultima adversară a României, din Grupa E. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
26-03-2024
20:26

Georgia, calificare în premieră la Euro 2024! Mii de fani au invadat terenul

Imediat după finalul partidei, mii de suporteri georgieni au invadat terenul pentru a se bucura alături de jucători. Imaginile au devenit virale pe rețele de socializare. 

Suporterii georgieni au invadat terenul la meciul cu Grecia
Nebunie la Tblisi după ce mii de fani gruzini au invadat terenul pentru a sărbători prima calificare la Campionatul European. Sursă foto: @Twitter

Vezi aici cele mai importante faze ale meciului.

Georgia – Grecia 0-0 (4-2)! Gruzinii s-au impus dramatic la loviturile de departajare împotriva Greciei. Gruzinii s-au impus cu 4-2 și se califică pentru prima oară în istorie la Campionatul European

Min.120: Finalul prelungirilor! Câștigătoarea se decide la loviturile de departajare.

Min.106: Ultimele 15 minute ale partidei. Câștigătoarea se va decide la penalty-uri în caz de egalitate.

Min.105: Ocazie mare pentru georgieni în finalul primei reprize de prelungiri.

Min.102: Grecii trec pe lângă gol. Mavropanos a trimis în bară cu o lovitură de cap din careu.

Min.91: Start în prelungiri.

Min.46: A început partea secundă a meciului.

Min.45: Se încheie prima repriză după un joc destul de echilibrat.

Min.1: A început partida. 

Georgia (3-4-3): Mamardashvili – Kvirkvelia, Kashia, Dvali – Shengelia, Kiteishvili, Kochorashvili, Kakabadze – Chakvetadze, Zivzivadze, Kvaratskhelia. Rezerve: Gugeshashvili, Loria, Altunashvili, Gocholeishvili, Gvelesiani, Kankava, Kvekveskiri, Kvilitaia, Lochoshvili, Mikautadze, Tsitaishvili. Antrenor: Willy Sagnol

Grecia (4-3-3): Vlachodimos – Baldock, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas – Bakasetas, Kourbelis, Mantalos – Masouras, Ioannidis, Pelkas. Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Bouchalakis, Chatzigiovanis, Giakoumakis, Konstantelias, Koulierakis, Pavlidis, Retsos, Rota, Siopis, Zeca. Antrenor: Gus Poyet

26-03-2024
19:54

Țara Galilor - Polonia, decis la penalty-uri

Vezi aici cele mai importante faze ale meciului.

Țara Galilor – Polonia 0-0 (4-5 la penalty-uri)! Galezii ratează prezența pentru a treia oară consecutiv la Campionatul European. Polonia lui Robert Lewandowski e ultima echipa calificată la turneul final din Germania după un final de infarct!

Min.120+1: Final de meci dramatic la Cardiff. Galezi rămân în zece oameni. Ultima echipă calificată va fi decisă la penalty-uri.

Min.106: Am intrat în ultima parte a meciului. Dacă niciuna dintre echipe nu va reuși să marcheze golul victoriei câștigătoarea va fi decisă la penalty-uri.

Min. 105: Se încheie cele 15 minute. 

Min.91: A început prima repriză de prelungiri.

Min.90: S-a terminat timpul regulamentar.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min.45: Final de repriză după un meci fără prea multe ocazii.

Min.1: A început partida.

Țara Galilor (4-4-2): Ward – Williams, Mepham, Davies, Rodon – Roberts, Ampadu, Wilson, James – Johnson, Moore. Rezerve: Hennessey, Broadhead, Brooks, Cullen, Dasilva, Fox, James, King, Matondo, Ramsey, Savage, Sheehan. 

Polonia (3-5-2): Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowsi, Slisz, Zielinski, Piotrowski, Zalewski – Swiderski, Lewandowski. Rezerve: Bulka, Bereszynski, Buksa, Grosicki, Piatek, Puchacz, Romanczuk, Salamon, Skorupsli, Szymanski, Walukiewicz

26-03-2024
16:00

Ucraina - Islanda 2-1

Vezi aici cele mai importante faze ale meciului.

Min.90+2: Ucraina se califică la Campionatul European și va întâlni România în primul meci la turneul final.

Min.84: GOOOL, Ucraina! Mudryk îi trimite pe galben-albaștri în grupa României la Euro 2024.

Min.54: GOOOL, Ucraina! Tsygankov restabilește egalitatea și reaprinde speranțele la calificare.

Min.46: A început partea secundă a partidei.

Min.45: Se încheie prima repriză a meciului care va decide adversara României în grupa E la Euro 2024.

Min.39: Yaremchuk, vârful Valenciei, marchează însă reușita este anulată de VAR pentru ofsaid.

Min.30: GOOOL, Islanda! Gudmundsson, atacantul lui Genoa, deschide scorul. 

Min.1: A început meciul.

Ucraina (4-1-4-1): Lunin – Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Brazhko – Tsygankov, Malinovsky, Sudakov, Mudrky – Yaremchuk. Rezerve: Bushchan, Bondar, Dovbyk, Mykhaylichenko, Shaparenko, Sydorchuk, Talovierov, Trubin, Tymchyk, Vanat, Zinchenko, Zubkov

Islanda (4-4-2): Valdimarsson – Palsson, Ingason, Gretarsson, Thorarinssson – Johann Gudmundsson, Haraldsson, Traustasson, Thorsteinsson – Gudjohnsen, Albert Gudmundsson. Rezerve: Gunnarsson, Anderson, Ellertsson, Finnbogason, Finnsson, Hermannsson, Hlynsson, Johannesson, Olafsson, Oskarsson, Sampsted, Willumsson

Astăzi se decid ultimele trei echipe calificate la Campionatul European din Germania. Marți, 26 martie, sunt programate finalele play-off-ului Euro 2024, iar Ucraina – Islanda este meciul de interes pentru “tricolori“. Câștigătoarea merge direct în Grupa E, alături de România, Slovacia și Belgia!

Georgia – Grecia, Țara Galilor – Polonia și Ucraina – Islanda, live video online, în finalele play-off-ului Euro 2024

Georgia – Grecia este meciul care deschide seara finalelor pentru Euro 2024. Georgia s-a calificat după ce a învins Luxemburg cu 2-0 în semifinalele disputate săptămâna trecută. Grecia a trecut cu 5-0, pe teren propriu, de Kazahstan.

ADVERTISEMENT

Țara Galilor a ajuns în finală, după ce a bătut-o pe Finlanda cu 4-1. Polonia a trecut de Estonia cu 5-1, în aceeași fază. Ambele echipe au jucat pe teren propriu.

Ucraina a răsturnat în mod dramatic rezultatul din meciul cu Bosnia și Herțegovina și s-a impus cu 2-1, calificându-se în finală. Acolo dă peste Islanda, care a învins cu 4-1, la Budapesta, reprezentativa Israelului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV finalele play-off-ului Euro 2024

Meciurile care decid ultimele trei națiuni care vor trimite echipe la Euro 2024 sunt transmise în România și pot fi urmărite și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO. Iată programul partidelor:

  • ora 19:00 Georgia – Grecia (Digisport 2, Prima Sport 4)
  • ora 21:45 Țara Galilor – Polonia (Digisport 2)
  • ora 21:45 Ucraina – Islanda (Digisport 1, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

În ce grupe ajung echipele care câștigă finalele play-off-ului

Echipa care se califică la finalul partidei Georgia – Grecia va completa Grupa F a Campionatului European din Germania. Acolo va da peste Cehia, Turcia și Portugalia.

Câștigătoarea duelului Țara Galilor – Polonia merge în Grupa D a Euro 2024, unde va juca împotriva Austriei, Franței și Țărilor de Jos.

ADVERTISEMENT

Ucraina – Islanda este partida care decide ultima adversară a “tricolorilor“ în Grupa E a Campionatului European. Din aceeași grupă fac parte, pe lângă România, Belgia și Slovacia.

Cote pariuri la finalele play-off-ului Euro 2024

Georgia – Grecia vine cu o cotă de 3,35 pe victoria gazdelor, în 90 de minute. 2 solist are cota 2,35, iar un egal care ar duce meciul în prelungiri este cotat cu 3,05. Calificarea Georgiei este cotată cu 2,25, iar o calificare a elenilor are cota 1,65.

Favorită la victorie în 90 de minute, în Țara Galilor – Polonia, este echipa gazdă. Cota pe 1 solist este 2,62. X are cota 3,05, iar 2 solist este cotat cu 2,92. Calificarea gazdelor are cota 1,83, iar o calificare a polonezilor este cotată cu 1,98.

Ucraina este favorita bookmakerilor să completeze grupa României. Reprezentativa țării vecine are cota 1,52 la victorie în 90 de minute contra Islandei. X este cotat cu 3,95, iar 2 cu 7,30. Calificarea Ucrainei are cota 1,20, iar a islandezilor 4,55.

Georgia – Grecia, Țara Galilor – Polonia și Ucraina – Islanda, live stream, de la 19:00, Digisport, Prima Sport

Finalele se joacă într-o singură manșă, iar dacă scorul la finalul celor 90 de minute este egal, se merge în prelungiri. Dacă remiza se păstrează și la finalul celor 30 de minute de prelungiri, se trece la executarea loviturilor de departajare.

Georgia – Grecia se joacă la Tbilisi, Țara Galilor – Polonia se dispută la Cardiff, în timp ce Ucraina – Islanda are loc pe Tarczynski Arena, din Wroclaw, Polonia.

ADVERTISEMENT