Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce se întâmplă cu Iași – Sepsi și Farul – U Craiova. Reacția lui Rotaru. Exclusiv

Partidele Poli Iași - Sepsi și Farul - Universitatea Craiova, programate pentru duminică în etapa 7 din SuperLiga, vor fi amânate.
25.08.2023 | 10:53
Ce se intampla cu Iasi  Sepsi si Farul  U Craiova Reactia lui Rotaru Exclusiv
LPF a decis să amâne meciurile Poli Iași - Sepsi și Farul - Universitatea Craiova. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sepsi și Farul au jucat joi seara turul play-off-ului în Conference League, cu Bodo/Glimt și, respectic, HJK Helsinki, iar săptămâna viitoare au loc partidele retur. Ambele formații au cerut la LPF să le fie amânat partidele din campionat din etapa 7 a SuperLigii, dar inițial au fost refuzate.

Partidele Poli Iași – Sepsi și Farul – Universitatea Craiova din etapa 7 a SuperLigii vor fi amânate

Dar situația s-a schimbat radical vineri dimineață. După o ședință între conducătorii FRF și LPF, s-a luat decizia ca aceste două jocuri să fie amânate. Anunțul a fost făcut de Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Vă spun în premieră, acum vreo jumătate de oră am discutat cu delegatul nostru, care este la Federație. Și mi-a transmis că s-a discutat între FRF și LPF, iar meciul se va amâna 99 la sută. E o veste bună.

Noi sperăm să se amâne și Farul cu Universitatea Craiova, pentru că nu vrem noi să fim corbul alb, cum se spune. Există o vorbă la noi, la unguri… corbul alb.

ADVERTISEMENT

Știți foarte bine că el este negru, iar un corb alb este ceva foarte rar. Și nu vrem noi să fim corbul alb și doar la noi să se ia decizia de a se amâna meciul. Așa e corect, să s eamâne și Farul – Craiova”, a declarat Laszlo Dioszegi.

„Da, am auzit că s-a amânat partida celor de la Sepsi cu Iași. Este exclus ca meciul nostru cu Farul să se amâne. Am închis subiectul. La Iași cu Sepsi este corect să se amâne, pentru că era cu acordul ambelor cluburi. Noi nu ne-am dat acordul, așa că duminică se va juca meciul cu Farul” – Mihai Rotaru, în exclusivitate pentru Fanatik

Aflat în studio-ul emisiunii, Robert Niță a precizat că LPF are posibilitatea să amâne jocurile, chiar și fără acordul ambelor clubului: „Există un paragraf în Regulament care spune că LPF are această pârghie legală să amâne jocuri din campionat și fără acordul cluburilor.

ADVERTISEMENT

Eu am fost foarte intrigat aseară când am văzut declarația domnului Ciobotariu, care spunea că va sacridica meciul cu Poli Iași. De ce? Pentru că Hagi sacrifică meciul de la Constanța cu Iași, care câștigă 3 puncte… Sepsi dacă mergea acolo cu o echipă de copii și la ora unu îi favoriza pe Iași și uite cum nu mai e o competiție loială. ”,  a spus Robert Niță.

„În momentul de față, nici eu nu aș fi fost de acord să mergem cu juniorii… În niciun caz. Dar trebuie să fiți de acord că cel puțin cinci-șase jucători trebuie odihniți. Altfel nu avem cum să facem.

ADVERTISEMENT

Categoric mi se pare corect să se amâne și meciul Farului. Nici ei nu sunt calificați cu 2-1. Eu așa consider, că pentru LPF și FRF primordial trebuie să fie interesul echipelor românești în cupele europene. Indiferent dacă e Sepsi, Craiova, UTA sau oricare.

Am vorbit cu cei din Norvegia, acolo nici nu s-a pus în discuție dacă se amână sau nu meciul lor. Era de la sine înțeles că se amână, nu a fost nicio discuție”,  a răspuns patronul lui Sepsi.

Emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI poate fi urmărită live în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO. În după amiaza aceleiași zile, de la 17:30, puteți viziona premiera pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

MECI AMANAT in SuperLiga! Calificarea in Conference League PRIMEAZA

ADVERTISEMENT