News

Încorporarea rezerviștilor din București, anunţul fals care a făcut înconjurul reţelelor sociale. Nicuşor Dan: “Nu există nicio intenție”

O nouă informație falsă circulă în spațiul public: încorporarea rezerviștilor din București. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, reacționează pe această temă.
03.03.2022 | 16:41
Incorporarea rezervistilor din Bucuresti anuntul fals care a facut inconjurul retelelor sociale Nicusor Dan Nu exista nicio intentie
Nu se încorporează rezerviștii militari din Capitală, clarifică Nicusor Dan. Sursa foto: Facebook MApN
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan dezminte informația referitoare la încorporarea rezerviștilor din București, care a circulat în aceste zile, pe rețelele de socializare, printre care WhatsApp.

Nicușor Dan neagă intenția Primăriei Capitalei de a încorpora rezerviști din Capitală, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina

Edilul general a explicat că este vorba despre o solicitare către direcţiile municipalităţii de a-și actualiza evidenţa angajaților cu obligaţii militare, dar fără nicio legătură cu războiul de la graniță, ruso-ucrainean.

ADVERTISEMENT

”Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București de către Primăria Capitalei, așa cum se dezinformează pe unele rețele sociale sau pe diferite grupuri de mesagerie instant, precum WhatsApp.

Față de hârtia care circulă pe rețelele de socializare, informațiile sunt următoarele: Legea 477/2003 și HG 1204/2007 prevăd obligația instituțiilor de a avea o evidență a situației militare a angajaților.

ADVERTISEMENT

Este o coincidență că Primăria face actualizarea (doar pentru angajații proprii, important de subliniat) în aceste zile.
Vă rog nu distribuiți astfel de informații false și căutați informații din surse oficiale”, a clarificat Nicușor Dan, într-o postare pe facebook.

Și MApN a reacționat față de noua informație falsă

După ce primarul Bucureștiului a oferit aceste explicații, și MApN a ținut să confirme că nu se are în vedere mobilizarea rezerviștilor din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Documentul citat nu reprezintă o dovadă a unor așa-zise demersuri pentru identificarea bucureștenilor cu obligații militare, ci face referire doar la personalul din cadrul Primăriei Generale (…)

Aceste demersuri reprezintă obligații legale ale ministerelor, autorităților administrației publice centrale și locale, celorlalte instituții publice și operatorilor economici pentru asigurarea continuității activităților economico-sociale în caz de mobilizare sau de război”, a clarificat și MApN.

ADVERTISEMENT

Zilele trecute, a mai apărut o informație de acest tip, potrivit căreia la nivel național se reintroduce serviciul militar obligatoriu și implicit mobilizarea tuturor rezerviștilor, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina. Și de această dată MApN a intervenit și a negat.

”Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, a transmis MApN.

ADVERTISEMENT