News

Încorporarea rezerviștilor din București, anunţul fals care a făcut înconjurul reţelelor sociale. Nicuşor Dan: “Nu există nicio intenție”

O nouă informație falsă circulă în spațiul public: încorporarea rezerviștilor din București. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, reacționează pe această temă.
03.03.2022 | 16:41
Incorporarea rezervistilor din Bucuresti anuntul fals care a facut inconjurul retelelor sociale Nicusor Dan Nu exista nicio intentie
Nu se încorporează rezerviștii militari din Capitală, clarifică Nicusor Dan. Sursa foto: Facebook MApN
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan dezminte informația referitoare la încorporarea rezerviștilor din București, care a circulat în aceste zile, pe rețelele de socializare, printre care WhatsApp.

Nicușor Dan neagă intenția Primăriei Capitalei de a încorpora rezerviști din Capitală, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina

Edilul general a explicat că este vorba despre o solicitare către direcţiile municipalităţii de a-și actualiza evidenţa angajaților cu obligaţii militare, dar fără nicio legătură cu războiul de la graniță, ruso-ucrainean.

ADVERTISEMENT

”Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București de către Primăria Capitalei, așa cum se dezinformează pe unele rețele sociale sau pe diferite grupuri de mesagerie instant, precum WhatsApp.

Față de hârtia care circulă pe rețelele de socializare, informațiile sunt următoarele: Legea 477/2003 și HG 1204/2007 prevăd obligația instituțiilor de a avea o evidență a situației militare a angajaților.

ADVERTISEMENT

Este o coincidență că Primăria face actualizarea (doar pentru angajații proprii, important de subliniat) în aceste zile.
Vă rog nu distribuiți astfel de informații false și căutați informații din surse oficiale”, a clarificat Nicușor Dan, într-o postare pe facebook.

Și MApN a reacționat față de noua informație falsă

După ce primarul Bucureștiului a oferit aceste explicații, și MApN a ținut să confirme că nu se are în vedere mobilizarea rezerviștilor din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Documentul citat nu reprezintă o dovadă a unor așa-zise demersuri pentru identificarea bucureștenilor cu obligații militare, ci face referire doar la personalul din cadrul Primăriei Generale (…)

Aceste demersuri reprezintă obligații legale ale ministerelor, autorităților administrației publice centrale și locale, celorlalte instituții publice și operatorilor economici pentru asigurarea continuității activităților economico-sociale în caz de mobilizare sau de război”, a clarificat și MApN.

ADVERTISEMENT

Zilele trecute, a mai apărut o informație de acest tip, potrivit căreia la nivel național se reintroduce serviciul militar obligatoriu și implicit mobilizarea tuturor rezerviștilor, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina. Și de această dată MApN a intervenit și a negat.

”Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări.

Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, a transmis MApN.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”