News

Anunț important de la Guvern. Vouchere noi în valoare de cinci salarii minime. Ce persoane le pot primi

Un anunț important vine de la Guvern. Ministerul Justiției anunță că românii ar putea să primească vouchere noi în valoarea a cinci salarii minime. Care sunt condițiile.
03.02.2023 | 23:11
Anunt important de la Guvern Vouchere noi in valoare de cinci salarii minime Ce persoane le pot primi
Guvernul propune un ajutor de pentru victimele infracțiunilor acordat sub formă de vouchere. Anunțul oficial. Sursa foto: Guvernul României / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După voucherele pentru alimente și voucherele pentru plata facturilor, românii ar putea primi în curând un nou tip de ajutor. Ce condiții trebuiesc îndeplinite pentru primirea banilor.

Guvernul propune un ajutor de pentru victimele infracțiunilor acordat sub formă de vouchere. Anunțul oficial

Crizele suprapuse din ultimii ani au făcut ca românii să primească mai multe tipuri de vouchere. Se pare că acest mod de lucru al Guvernului va continua și în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat, vineri, un nou set de vouchere. Acesta este destinat românilor care au fost victimele unei infracțiuni.

Persoanele care au trecut prin astfel de momente au posibilitatea să ceară un avans din compensația financiară, care le va reveni printr-un voucher, bani cu care să poată să își asigure nevoile.

ADVERTISEMENT

Ministerul Justiției (MJ) a făcut anunțul, prin intermediul unui comunicat oficial, și a precizat ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii pentru a primi aceste vouchere.

Aceste vouchere vor avea valoarea a cinci salarii minime brute. Banii vor ajunge în posesia cetățenilor eligibili cât mai repede posibil, respectiv în termen de maxim 72 de ore după ce cererea a fost aprobată de către autorități.

ADVERTISEMENT

”Proiectul operaționalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal”, se arată în comunicatul MJ.

MJ: Voucherele sunt destinate pentru acoperirea nevoilor urgente

Potrivit comunicatului MJ, aceste vouchere  sunt considerate un ajutor de urgență. Banii au scopul de a acoperi cheltuieli obligatorii, respectiv cele de hrană, transport, medicamente sau alte nevoi, pentru persoanele care au fost victimele unor infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc.”, mai reiese din comunicatul postat pe site-ul ministerului condus de Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT