News

Anunț important despre pensiile din România! Ce se întâmplă cu pensionarii

Anunț important despre pensiile din România, anunț care îi privește pe toți pensionarii
26.09.2021 | 16:46
Anunț important despre pensiile din România! Ce se întâmplă cu pensionarii
Pensionarii din România primesc pensiile prin poștă sau pe card. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – pensionarii din România încep încet, dar sigur să opteze către digital și renunță la vechile obiceiuri. Astfel, a fost constatată o predilecție a românilor spre pensia primită prin intermediul cardului bancar.

Culmea, în urmă cu doar câțiva ani de zile, pensionarii aproape că nici nu concepeau să nu-și încaseze acest drept cu ajutorul serviciilor pe care le oferea poștașul.

Anunț important legat de pensiile din România!

Potrivit celor mai recente date, la acest moment, peste 2 milioane de români își primesc pensiile pe card. Vorbim despre date centralizate de Casa Națională de Pensii.

ADVERTISEMENT

Statistica arată o creștere semnificativă a numărului celor care optează pentru a primi pensia pe card, fapt pe care analiștii îl aplaudă la scenă deschisă.

Mai exact, în acest fel statul român economisește destul de mult. Drept pentru care, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii, pentru prestarea serviciilor de transmitere a drepturilor din bugetul asigurărilor sociale de stat prin bănci, statul a plătit 47,5 milioane de lei, în timp ce prin poștă a plătit 440 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Peste două milioane de oameni își primesc pensiile pe card, ceea ce reprezintă 46,15% din totalul beneficiarilor, adică 4,87 milioane de persoane.

Astfel, dacă încă primiți pensia prin poștă, dar vă gândiți să schimbați lucrul acesta, atunci trebuie să vă deschideți un cont la una dintre băncile cu care CNPP are încheiate convenții. În total sunt 21 de astfel de instituții bancare care nu impun comisioane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pensionarii trebuie să se informeze corect și exact asupra serviciilor pe care le furnizează banca la care au deschis contul în care își încasează pensia.

Interesant este că dacă acesta e singurul cont bancar pe care îl dețin, conform reglementărilor europene, serviciile bancare de bază trebuie să fie oferite gratuit de către bancă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în ziua congresului PNL, la puțin timp după ce a câștigat, Florin Cîțu a declarat că își dorește ca majorările de alocații și pensii să se facă la începutul fiecărui an, începând din 2022.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că se lucrează la procesul de digitalizare a dosarelor de pensie în România, iar pentru asta au fost făcute angajări pe perioadă determinată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri