Life

Anunț pentru utilizatorii de iPhone. Greșeala care face telefonul să funcționeze mult mai lent

Utilizatorii de iPhone trebuie să fie atenți. O simplă greșeală le poate face telefonul să funcționeze cu mult mai lent decât în mod normal.
19.04.2023 | 07:55
Anunt pentru utilizatorii de iPhone Greseala care face telefonul sa functioneze mult mai lent
Greșeala care îngreunează funcționarea unui iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O simplă greșeală îi poate afecta enorm pe utilizatorii de iPhone. Telefonul ajunge să funcționeze mult mai lent, iar asta îi poate enerva pe unii dintre ei. S-ar părea însă că la mijloc există o greșeală pe care mulți ajung să o facă fără ca măcar să își dea seama.

Greșeala care îngreunează funcționarea unui iPhone

Un anunț oficial venit de la Apple arată cum performanța telefoanelor iPhone poate fi îngreunată de o problemă care de altfel poate fi rezolvată destul de simplu. Totul este legat de spațiul de stocare de pe iPhone. Menționăm că și bateria contează, în special, în special dacă telefonul a stat la temperaturi scăzute. 

ADVERTISEMENT

Cât despre anunțul Apple, compania a dezvăluit că utilizatorii care nu au suficient spațiu de stocare liber pe dispozitiv, vor observa o performanță mai slabă. Cu alte cuvinte, dacă ai prea multe fotografii și videoclipuri sau aplicații, iPhone-ul tău ar putea să funcționeze mult mai lent.

“Pentru cele mai bune performanțe, încercați să mențineți cel puțin 1 GB de spațiu liber. Dacă spațiul de stocare disponibil este în mod constant mai mic de 1GB, dispozitivul tău ar putea încetini pe măsură ce iOS sau iPadOS face loc în mod repetat pentru mai mult conținut”, este recomandarea făcută de Apple.

ADVERTISEMENT

Cum poți afla cât spațiu de stocare mai ai pe dispozitivul tău? Nu trebuie decât să accesezi secțiunea Setări > General > Stocare iPhone. Și totuși de unde apare această problemă? De vină este modul în care iOS gestionează spațiul de stocare atunci când l-ai umplut de fișiere.

Cum poți să îți faci telefonul să meargă mai repede

“În cazul în care dispozitivul tău are un spațiu de stocare redus, iOS sau iPadOS eliberează automat spațiu în timp ce instalezi o aplicație, actualizezi iOS sau iPadOS, descarci muzică, înregistrezi videoclipuri și altele. iOS sau iPadOS elimină doar elementele care pot fi descărcate din nou sau care nu mai sunt necesare.”, a explicat Apple.

ADVERTISEMENT

Problema poate fi rezolvată însă destul de repede. Dacă ai iPhone nu trebuie decât să revizuiești videoclipurile descărcate sau să elimini aplicațiile pe care nu le folosești. De asemenea nu uita să mai ștergi și din pozele de care nu mai ai nevoie, potrivit The Sun.

În secțiunea Setări și Stocare poți vedea aplicațiile care ocupă cel mai mult spațiu. Acolo poți alege la ce vrei să renunți, astfel încât telefonul tău să funcționeze mult mai repede. Iar dacă ai jocuri pe iPhone, ar fi bine să știi că acestea ocupă o mare parte din spațiu.

ADVERTISEMENT

Inclusiv aplicații precum Netflix, YouTube sau Spotify ajung să ocupe foarte mult spațiu, chiar dacă la prima vedere par mici. La rândul ei, faimoasa aplicație WhatsApp, în care sunt trimise în mod regulat fișiere media, poate ocupa cantități mari de spațiu.

ADVERTISEMENT
Tags: