Fotbal international

Anunț surprinzător cu privire la Ianis Hagi: „Cred că e la ultimul Old Firm. E o șansă mare să plece de la Rangers”

03.05.2021 | 11:23
Anunt surprinzator cu privire la Ianis Hagi Cred ca e la ultimul Old Firm E o sansa mare sa plece de la Rangers
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai multe voci anunță despărțirea lui Ianis Hagi de Rangers, iar pentru mijlocaș ar putea fi ultimul derby cu rivala Celtic.

Lazio Roma este una dintre echipele care s-a arătat interesată de serviciile lui Ianis Hagi, unul dintre cei mai buni pasatori din campionatul Scoției.

ADVERTISEMENT

Fiul „Regelui” a cucerit campionatul în Scoția și a avut un parcurs bun în cupele europene cu Rangers. Hagi a oferit un assist în victoria categorică cu Celtic, 4-1, deși a intrat pe teren abia în minutul 84.

Un fost mare jucător al lui Rangers anunță plecarea lui Ianis Hagi

Kris Boyd, fost internațional scoțian și atacant al lui Rangers e de părere că Ianis Hagi ar putea pleca la finalul sezonului de la Rangers, unde nu a fost titular constant și ar putea să își dorească o experiență nouă, chiar dacă a ajutat echipa să cucerească un nou titlu.

ADVERTISEMENT

„Cred că Alfredo Morelos va fi la ultimul său Old Firm. Din motive diferite, la fel se poate întâmpla și pentru Glen Kamara, Kemar Roofe și Ianis Hagi. E o șansă mare ca acești jucători să plece de la Rangers la finalul sezonului”, a scris fostul fotbalist și actual editorialist în The Scottish Sun.

Fostul mare fotbalist al lui Rangers consideră că mai mulți jucători vor pleca de la Rangers după terminarea campionatului printre care și Ianis Hagi: „În cazul lui Morelos au apărut multiple posibile destinații încă de când a venit, deci n-ar fi o surpriză dacă ar fi lăsat să plece. Kamara negociază de câteva luni prelungirea și încă nu s-a ajuns la un acord. În cazurile lui Roofe, Hagi și Arfield, vorbim despre niște jucători care au ajutat mereu echipa, dar nu au fost titulari obișnuiți și poate că se gândesc că a venit momentul să găsească cluburi noi.”

ADVERTISEMENT

De ce crede Boyd că Ianis Hagi va fi printre cei care vor pleca de la Rangers: „E momentul pentru o nouă provocare”

Kris Boyd consideră că Ianis Hagi a ajuns într-un punct al carierei în care își dorește să joace constant și nu mai are răbdarea necesară să stea pe bancă, mai ales după ce echipa a cucerit titlul: „Toți sunt în acel moment al carierei în care își doresc să joace mai mult. (…) Nu cred că și-ar fi dorit neapărat să plece dacă erau folosiți în mod constant, dar mă întreb câtă răbdare mai pot avea. Poate că au decis că e momentul pentru o nouă provocare, după ce au câștigat titlul, iar nimeni nu i-ar putea blama”, a explicat legenda lui Rangers.

Ianis Hagi mai este dorit și de Sevilla, iar Gică Hagi a recunoscut interesul spaniolilor pentru jucătorul de 22 de ani: „Randamentul foarte bun al mijlocașului lui Rangers a reactivat interesul clubului din Nervion (n.r. – cartier al Sevillei unde se află și stadionul Ramon Sanchez Pizjuan). Totuși, și Lazio urmărește varianta Ianis”, a scris Estadio Deportivo.

ADVERTISEMENT

De altfel, Hagi senior a oferit o declarație pentru jurnaliștii spanioli: „Vedem ce va fi la vară. Faptul că Sevilla îl urmărește nu este o noutate. A făcut-o dinainte să ajungă la Rangers. Știu însă că și Lazio îl observă”, a spus Gheorghe Hagi despre mijlocașul lui Rangers care are șapte goluri și 13 pase decisive în 43 de partide în acest sezon.

ADVERTISEMENT