Sport

Federico Piovaccari are aproape 40 de ani, dar rupe plasele în Spania! Unde joacă atacantul care a calificat-o pe FCSB în Liga Campionilor

Federico Piovaccari încă mai joacă fotbal, deși are aproape 40 de ani și păr cărunt, iar acesta rupe plasele în Spania, unde a înscris primul gol pentru noua lui echipă.
26.04.2024 | 07:00
Federico Piovaccari are aproape 40 de ani dar rupe plasele in Spania Unde joaca atacantul care a calificato pe FCSB in Liga Campionilor
Federico Piovaccari, cărunt, aproape de 40 de ani, dar încă marchează / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc este într-o secetă excesivă din punct de vedere al calificărilor în Liga Campionilor. Federico Piovaccari a fost unul dintre ultimii artizani care au calificat o echipa românească în grupele prestigioasei competiții, acum mai bine de 10 ani!

Federico Piovaccari, cărunt, dar încă în formă

Ajuns la aproape 40 de ani, italianul nu dă semne că este aproape de retragere, având în vedere că abia a marcat. Transferat recent la CP San Cristobal, care evoluează în Tercera Federacion, liga a 5-a a Spaniei, Piovaccari a înscris deja.

ADVERTISEMENT

Federico Piovaccari a înscris un prim gol pentru CP San Cristobal, care a adus chiar 3 puncte echipei sale. Italianul a intrat la pauza partidei, dar și-a pus repede amprenta cu FC Vilafranca, unde a înscris golul victoriei, de 3-2.

Ulterior, italianul a mai jucat încă două partide pentru San Cristobal, fiind titular în atacul ibericilor. Nu a fost cu noroc în primul meci, pierdut cu CF Montanesa cu 0-2, dar a contribuit la victoria cu CF Peralada, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Aventura în Spania pare că îi priește lui Piovaccari, care a fost transferat din Italia în ianuarie. Ultima dată a evoluat pentru Cavese, echipă de Serie D, care a promovat recent în al treilea eșalon italian. În total, italianul are 9 meciuri pentru San Cristobal.

Federico Piovaccari, un atacant pur sânge

Cunoscut pentru perioada la aproape-campioana FCSB, Federico Piovaccari a avut o carieră impresionantă. Vârful italianului a fost prezența în Liga Campionilor cu trupa lui Gigi Becali, pe care a ajutat-o să se califice.

ADVERTISEMENT

Italianul a sosit în 2013 în București și s-a acomodat foarte repede la trupa condusă de Laurențiu Reghecampf atunci. Piovaccari a și înscris un gol decisiv în play-off-ul cu Legia Varșovia, care a adus calificarea.

Trist este că Piovaccari este și ultimul marcator al unei echipe românești în grupele Ligii Campionilor. Italianul puncta cu FC Basel, într-o deplasare în Elveția încheiată cu egalitate, mai precis 1-1.

ADVERTISEMENT

După plecarea de la FCSB, italianul a mai trecut prin tricoul celor de la Eibar, Sydney Wanderers, Cordoba, Zhejiang, Ternana, Rayo Vallecano, dar și altor echipe din ligile inferioare italienești.

Cota maximă a carierei lui Piovaccari a fost de 2 milioane de euro, atinsă în tricoul lui FCSB. Pentru bucureșteni, „Flautul fermecat“ a strâns 43 de meciuri, pentru care a marcat de 16 ori și a oferit 6 assist-uri. În total, italianul are o contribuție de una la 1,95 meciuri.

ADVERTISEMENT
Tags: