Fotbal intern

Anunțul lui Răzvan Burleanu: „Dacă va fi un caz de coronavirus în fotbalul românesc, vom suspenda automat toate competițiile”

11.03.2020 | 19:46
Anuntul lui Razvan Burleanu Daca va fi un caz de coronavirus in fotbalul romanesc vom suspenda automat toate competitiile
ADVERTISEMENT

Președintele FRF Răzvan Burleanu este categoric. Fotbalul românesc va fi suspendat în momentul în care va apărea primul caz de coronavirus.

Burleanu ia în considerare suspendarea campionatului

Răzvan Burleanu le-a respins celor de la CFR Clujcare cer suspendarea de urgență a fotbalului din România. Burleanu a declarat că se ia în considerare acest scenariu, însă nu dorește să contribuie la „panica generală”.

ADVERTISEMENT

„Nu doar Liga 1 se va suspenda, tot fotbalul. Ce urmează, pot doar să vă spun că suntem îngrijorați și vom suspenda orice activitate sportivă fotbalistică din România.

Noi manageriem 52 de competiții, toate competițiile fac parte a acestui scenariu. 

Invit la calm, așteptăm un mesaj din partea autorităților, să avem cele mai bune date.

Lucrăm cu scenariul de a suspenda orice activitate fotbalistică. Nu aș vrea ca noi, ca fotbal, să contribuim la panica generală.

ADVERTISEMENT

Ne dorim, nu avem tratamentul, avem această stare de incertitudine, nu vrem ca cel mai important fenomen social din România să contribuie la această panică.

Dacă va fi un caz de coronavirus în fotbalul românesc, vom suspenda automat toate competițiile”, a declarat Burleanu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Italia și-a suspendat deja toate competițiile, iar Spania îi va urma în scurt timp. Franța și Anglia supraveghează atent situația și analizează serios scenariul suspendării campionatului.

România ar putea boicota partida cu Islanda

Burleanu spune că România nu va face deplasarea în Islanda dacă există cel mai mic risc de coronavirus. De asemenea, președintele FRF a explicat ce măsuri au fost luate în cadrul instituției pentru a preveni epidemia.

ADVERTISEMENT

„Noi punem mai presus de orice siguranța jucătorilor. Indiferent că ai o decizie, vom lua decizia care trebuie. Dacă există cel mai mic risc pentru jucătorii noștri nu vom face deplasarea în Islanda.

Primele măsuri le-am luat încă de la finalul lunii ianuarie, am oprit toate deplasările celor din federație. Și eu trebuie să mă duc în Asia, am refuzat să fac acest drum. Toate naționalele noastre care trebuiau să tranziteze un aeroport, am suspendat aceste activitati.

Reducem prezența angajaților în birourile federației. Cei care au copii vor lucra de acasă. Cei care folosesc mijloacele de transport în comun, munca de acasă va avea program flexibil”, a completat Burleanu.

  • 124,909 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în lume
ADVERTISEMENT