News

Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre prețurile la energie, gaze și alimente de bază. Care sunt prioritățile imediate

Energie, gaze și alimentele de bază ale românilor. Premierul Marcel Ciolacu cere îmbunătățirea mecanismelor de control ale prețurilor
14.03.2024 | 14:04
Anuntul premierului Marcel Ciolacu despre preturile la energie gaze si alimente de baza Care sunt prioritatile imediate
Îmbunătățirea mecanismelor care țin sub control prețurile la gaze, energie și alimente de bază vor fi prioritățile Guvernului, a spus Ciolacu / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că una din prioritățile executivului va fi îmbunătățirea mecanismelor care țin sub control prețurile la gaze, energie și alimente de bază.

Energie, gaze, alimente de bază

Marcel Ciolacu a declarat, înaintea ședinței de Guvern de joi, că prioritățile momentului vor fi, în următoarea perioadă de două săpămâni, ținerea sub control a prețurilor la utilități precum energia electrică și gaze, dar și la alimente de bază

ADVERTISEMENT

„Revenind la prioritățile momentului, vă anunț că principalul efort va fi, în următoarele două săptămâni, să îmbunătățim mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază”, a spus premierul.

Produse românești, la „prețuri corecte”

Marcel Ciolacu a remarcat o traiectorie descendentă a inflației, precizând că Banca Națională a României a prevăzut un prag al inflației de sub 5% până la sfârșitul anului. Dincolo de acestea, scopul executivului, a adăugat Marcel Ciolacu, este continuarea investițiilor în producția autohtonă și aprovizionarea magazilelor cu cât mai multe produse locale, la un prețuri „corecte”.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că inflația a revenit pe o traiectorie descendentă, iar Banca Națională a României prevede că va ajunge sub 5% până la finele anului. Scopul nostru este ca, pe lângă aceste mecanisme, să continuăm să investim în producția românească și să ducem cât mai multe produse locale, la prețuri corecte, în magazine”, a spus premierul.

Reorganizarea și digitalizarea ANAF

Liderul PSD a mai precizat că o altă prioritate majoră este reorganizarea ANAF, pentru combaterea fraudelor și evaziunii fiscale, pentru o eficientizare a colectării banilor pentru buget și pentru modernizarea și digitalizarea Fiscului.

ADVERTISEMENT

„Altă prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de o coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat împreună să modernizăm, să digitalizăm Fiscul, după 32 de ani de așteptări ca să asigurăm servicii mai bune pentru toți cetățenii”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a mai informat că în cursul dimineții, a primit echipa de specialiști care a câștigat în favoarea României procesul Roșia Montană. „Sunt convins că absolut toți românii sunt mândri, ca și mine, că avem asemenea profesioniști de calibru mondial. Le transmit încă o dată avocaților noștri recunoștința Guvernului României și a românilor pentru victorie”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT