News

Marcel Boloș nu e de acord cu Marcel Ciolacu legat de militarizarea ANAF. ”Activitățile economice ilicite nu se fac cu mănuși de catifea”

După ce premierul a respins ideea militarizării ANAF, ministrul finanțelor continuă să susțină propunerea. Boloș precizează că e vorba doar de cazurile speciale
04.03.2024 | 20:03
Marcel Bolos nu e de acord cu Marcel Ciolacu legat de militarizarea ANAF Activitatile economice ilicite nu se fac cu manusi de catifea
Marcel Boloș continuă să susțină militarizarea ANAF Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea
ADVERTISEMENT

Marcel Boloș a explicat că propunerea sa privind înarmarea angajaților ANAF are în vedere doar cazurile speciale, când la confiscări se descoperă stupefiante, de exemplu. Declarația sa a venit după ce premierul a catalogat inițiativa drept ”o prostie”.

Marcel Boloș nu e de acord cu Marcel Ciolacu legat de militarizarea ANAF

Ministrul finanțelor a mai declarat că inspectorii ANAF se confruntă deseori cu situații de genul celei exemplificate de el, dar că, propunerea lui Marcel Ciolacu, de a apela la sprijinul jandarmilor și al Poliției este o soluție mai convenabilă și duce la același rezultat.

ADVERTISEMENT

“Activităţile economice ilicite, ele nu se fac cu mănuşi de catifea. Asta să fie clar pentru toată lumea. Atunci când se confiscă un bun, când se descoperă la aceste confiscări şi alte, să zicem, stupefiante sau alte lucruri şi atunci…

Domnul prim-ministru, ca să nu mai avem această discuţie că punem pistol pentru plata impozitelor şi taxelor, a venit cu soluţia aceasta, ca sprijinul pentru astfel de situaţii să vină din partea jandarmilor şi a Poliţiei.

ADVERTISEMENT

Am vrut să explic că nu a fost o măsură luată sau măsură care s-a discutat, aşa, peste noapte. A fost pentru situaţiile acestea speciale pe care le avem. Gândiţi-vă că se lucrează cu bunuri ilicite şi cu sume de bani foarte mari.

Când confişti la cineva sumele respective sau trebuie să duci la procuror pe cineva… Avem nenumărate situaţii în care inspectorii antifraudă se confruntă cu astfel de situaţii.

ADVERTISEMENT

Dar soluţia cu sprijinul jandarmilor şi cu cel al Poliţiei duce la acelaşi rezultat şi ca să nu mai existe aceste dezbateri în spaţiul public am socotit că e mai bună o pace înţeleaptă”, a spus Boloş la Palatul Parlamentului.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a respins categoric propunerea lui Marcel Boloș, dând asigurări că niciun angajat al ANAF nu va avea pistol.

ADVERTISEMENT

“Este o prostie şi rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control undeva, ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne.

Ştiţi că asta nu-i de astăzi. Eu vă spun că astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva şi-a dorit să aibă pistol de la ANAF. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie şi de la MAI”, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT