News

Anunțul lui Klaus Iohannis despre sportul din România: „Sportivii de performanță pot începe cantonamentele, dar nu și competițiile!”. Video

04.05.2020 | 14:23
Anuntul lui Klaus Iohannis despre sportul din Romania Sportivii de performanta pot incepe cantonamentele dar nu si competitiile Video
ADVERTISEMENT
Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că bazele sportive nu se vor redeschide pentru amatori, dar sportivii de performanță vor putea începe cantonamentele, dar nu și competițiile sportive.

Anunțul lui Klaus Iohannis despre reluarea sportului în România

Klaus Iohannis a anunțat că sportivii de performanță își pot relua cantomentele, dar nu pot începe competițiile sportive.
„Cu ziua de 15 mai 2020, sportivii de performanță vor putea în condiții speciale să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive, decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire.
Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori, ci numai pentru profesioniști!”, a precizat Klaus Iohannis.

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Ultima ora. Klaus Iohannis, declarație de presă

Posted by Fanatik News on Monday, May 4, 2020

Ministrul Ionuț Stroe a vorbit despre reluarea Ligii 1

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a prezentat un scenariu în care fotbaliștii vor fi testați timp de o lună, înainte de a putea să înceapă meciurile. Mai mult, partidele se vor desfășura cu maximum 120 de spectatori.

„Lucrăm pe mai multe scenarii. Putem să ne gândim la 15 mai ca un reper de repornire a activităților sportive, însă sistemul va fi unul de izolare, va debuta cu faza de pregătire, niciun caz cu competiții. O lună de zile vor fi testați, apoi vor porni antrenamentele cu un număr redus de participanți.

ADVERTISEMENT

Doar dacă condițiile ne vor permite să trecem mai departe, vom face acest lucru. La sporturile de echipă e risc epidemiologic ridicat. Momentul mult așteptat va fi mult mai târziu, competiția națională de fotbal va fi reluată, suntem obitați să fim optimiști”, a declarat Stroe la Digi 24.

Totodată, Stroe a dezvăluit care va fi numărul maxim de spectatori care vor putea participa la meciuri.  „Va fi limitat la maximum numărul participanților.

ADVERTISEMENT

Dacă aveam 10.000 de spectatori la meciuri până acum, probabil cifra orientativă va fi la 100-120 de persoane. Nu vom folosi vestiare comune.

Au dispărut sursele de venit, noi le susținem acum pe durata pandemiei, ajutăm sportivii care au rămas fără contract în această perioadă”, a completat Stroe.

ADVERTISEMENT