Life

Apă roz la robinet. Autorităţile le cer oamenilor să nu o consume. Imaginile au devenit virale – Video

Locuitorii dintr-un oraș american se confruntă cu o problemă rar întâlnită. De la robinet le curge apă...roz. Ce spun reprezentanții din sănătate despre situație?
28.06.2022 | 10:10
Apa roz la robinet Autoritatile le cer oamenilor sa nu o consume Imaginile au devenit virale  Video
Apă roz la robinet într-un oraș din Louisiana. Sursa foto: 1079ishot.com
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Carencro, din statul american Louisiana, s-au trezit confunzi peste noapte. Când au deschis robinetul de la chiuvetă, au avut parte de o surpriză, deoarece apa care curgea era de culoare roz.

Apă roz de la robinet, în Carencro, Louisiana. Locuitorii, speriați de situație

Alarmați de situație, oamenii au alertat autoritățile și au făcut publice filmulețe, pe rețelele de socializare. Mulți s-au întrebat cum de a devenit roz apa de la robinet, potrivit 1079ishot.com

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe un grup de facebook, ”Life In Carencro – Carencro, Louisiana”, (Viața în Carencro, Louisiana-n.r), a apărut un videoclip cu o stradă inundată cu apă tot roz. Alții au postat cum le curge apa roz la chiuvetele de acasă.

Departamentul de Sănătate din Louisiana a reacționat față de acest caz. Le-a transmis oamenilor să nu se mai alarmeze, deoarece este vorba despre o defecțiune la o supapă, în care a pătruns prea mult permanganat de potasiu, substanță care ajută la curățare. Totodată, chiar dacă apa roz nu este bună de consumat, nu constituie un pericol, a mai precizat instituția.

ADVERTISEMENT

O situație similară a avut loc și în Canada

Întâmplarea din Carencro nu este singulară. Cu aceeași problemă s-au confruntat și cetățenii din Onoway , Canada, în anul 2017. Factorul declanșator a fost tot permanganatul de potasiu.

”Încă evaluăm ce s-a întâmplat exact, dar se pare că o supapă s-ar fi blocat, permițând permanganatului de potasiu să intre în rezervorul nostru și, prin urmare, în sistemul de distribuție a apei din oraș.”, a comunicat la acea vreme primarul din Onoway.

ADVERTISEMENT

Ce este permanganatul de potasiu

Permanganatul de potasiu este, de fapt, un antiseptic. Se folosește, de obicei, la grădinărit, dar și la dezinfectarea pivnițelor.

”Permanganatul de potasiu este un antiseptic puternic capabil să suprime activitatea vitală a majorității microorganismelor patogene. Puteți cumpăra acest medicament atât în ​​farmacie, cât și în pavilionul din grădină.

ADVERTISEMENT

Costul permanganatului de potasiu este plăcut surprinzător, mai ales că doza de medicament pentru prepararea unei soluții eficiente este calculată în miligrame, iar o sticlă de permanganat de potasiu durează mult timp.

Este problematic să se măsoare o cantitate mică de cristale în câmp, prin urmare, soluțiile sunt preparate în principal prin ochi. Puterea compoziției se distinge prin culoare: roz pal (slab), roz fierbinte (moderat) și roz închis (puternic)”, transmite plants.com.

ADVERTISEMENT
Tags: