Life

Aplicația care seacă bateria telefonului. Cum să-i limitezi funcționalitatea și să economisești energie

Ce aplicație seacă bateria telefonului. Există o metodă prin care poți economisi energie pentru dispozitivul tău Android.
28.02.2023 | 16:35
Aplicatia care seaca bateria telefonului Cum sai limitezi functionalitatea si sa economisesti energie
Ce aplicație seacă bateria telefonului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Se întâmplă de multe ori ca bateria telefonului tău să se descarce foarte rapid, dar poate nu știi care este aplicația responsabilă de acest lucru. Este instalată pe toate telefoanele Android și trebuie să modifici setările dacă vrei să prelungești durata de viață a dispozitivului tău.

Aplicația care seacă bateria telefonului tău

Utilizatorii Android sunt îndemnați să modifice setările dispozitivului lor astfel încât bateria să dureze mai mult. Pentru ca un smartphone să funcționeze corect, are nevoie de multă energie. În acest fel, bateria s-ar putea descărca mai repede decât ar fi normal.

ADVERTISEMENT

În cazul în care observi că telefonul tău se descarcă foarte ușor, în mod constant, atunci poate ar trebui să arunci o privire în setări. Pe dispozitivele cu sistem Android, anumite aplicații utilizează numeroase programe care rulează în fundal.

Acestea nu sunt vizibile utilizatorului însă, de multe ori, afectează durata de viață a bateriei telefonului. Una dintre aplicațiile care contribuie la descărcarea mai rapidă a bateriei este chiar Google Play Services.

ADVERTISEMENT

Google Play Services funcționează în tandem cu alte aplicații ale telefonului, motiv pentru care necesită multă energie. Utilizatorii Android trebuie să știe că există o metodă prin care pot rezolva această problemă. Este vorba despre limitarea anumitor funcții ale aplicațiilor.

Pentru început, o idee bună ar fi să ștergi de pe dispozitivul tău aplicațiile pe care nu le folosești. Cu cât ai mai puține aplicații în telefon, cu atât mai puțină energie ar trebui să consume Google Play Services, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să accesezi Setări > Restricții în fundal (Background Restrictions) pentru a dezactiva toate aplicațiile care sunt pornite în fundal. Dacă vrei să dezactivezi mai eficient programele din fundal, poți accesa setările pentru a verifica ce aplicații utilizează cel mai mult bateria.

Pe telefoanele cu Android 12, trebuie să accesezi Setări > Battery > Battery usage. De acolo trebuie să selectezi aplicațiile care sunt folosite în fundal și să alegi Restricted (Restricționat).

ADVERTISEMENT

Un alt lucru pe care îl poți face este să modifici permisiunile de localizare. Pentru acest lucru trebuie să accesezi setările, apoi Aplicații > Manager permisiuni > Locație.

ADVERTISEMENT
Tags: