Life

Aplicația pe care trebuie să o aibă fiecare român. O poți accesa de pe orice telefon sau de pe laptop. Nu vei mai fi păcălit niciodată în magazine și de niciun alt comerciant

Care e aplicația ce nu trebuie să lipsească din telefon sau laptop. În felul acesta nu vei mai fi tras pe sfoară în supermarket.
07.04.2024 | 19:00
Aplicatia pe care trebuie sa o aiba fiecare roman O poti accesa de pe orice telefon sau de pe laptop Nu vei mai fi pacalit niciodata in magazine si de niciun alt comerciant
Care e aplicația ce nu trebuie să lipsească din telefon sau laptop. În felul acesta nu vei mai fi tras pe sfoară în supermarket. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Aplicația pe care trebuie să o aibă fiecare român. O poți accesa de pe orice telefon sau de pe laptop. Nu vei mai fi păcălit niciodată în magazine și de niciun alt comerciant. Cu siguranță, va fi folosită de foarte multe persoane.

Care e aplicația ce nu trebuie să lipsească din telefon sau laptop. În felul acesta nu vei mai fi tras pe sfoară în supermarket

Care e aplicația ce nu trebuie să lipsească din telefon sau laptop. În felul acesta nu vei mai fi tras pe sfoară în supermarket. Serviciul online a fost introdus de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

ADVERTISEMENT

ANPC transmite că serviciul se numește Voluntar ANPC, care le permite cetățenilor să sesizeze neregulile care sunt făcute de comercianți în legătură cu alte persoane. Instrumentul poate fi accesat pentru a furniza probe pentru a se susține semnalările găsite.

Concret, oamenii pot trimite filmări sau imagini ce vor fi luate drept probe de autoritățile din țară. Neregulile pot fi făcute publice chiar facă utilizatorii nu sunt implicați direct într-o relație business to consumer (B2C).

ADVERTISEMENT

Potrivit avocatnet.ro, conceptul se bazează pe posibilitatea accesibilă tuturor cetățenilor de a semnala nereguli observate la comercianți. Aceștia pot face asta prin accesarea unui link care îi trimite direct pe pagina de sesizări a instituției.

Cu toate acestea psihologii sunt de părere că aplicația Voluntar ANPC nu va fi folosită de multe persoane pentru că în ultima perioadă românii au tras concluzia că problemele nu se rezolvă, deși se fac reclamații constant. Oamenii au ajuns să fie oarecum pasivi.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează aplicația Voluntar ANPC

Horia Constantinescu a explicat la un moment dat cum funcționează aplicația Voluntar ANPC. Președintele instituției se bazează pe cetățenii cu spirit civic care transmit mai departe neregulile pe care le găsesc atunci când merg la cumpărături.

„Este obligatoriu ca persoanele care ne sesizează să poată proba neregulile întâlnite la comercianți sau furnizorii de servicii cu imagini video sau foto, pentru că trebuie să avem dovezi.

ADVERTISEMENT

Apoi, acest imagini se vor încărca în aplicația de pe internet care va fi dată în funcțiune în viitor. Tot aici vor fi transmisă și locația exactă în care s-au descoperit neregulile, și cam atât, pentru că după aceea este treaba noastră.

Comisarii ANPC se vor ocupa de remedierea problemelor. Astfel de servicii care apelează la spiritul civic al cetățenilor funcționează cu foarte mare succes în tot Occidentul și sunt convins că va avea efecte benefice și la noi”, a spus Horia Constantinescu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT