Life

Aplicațiile populare care te lasă fără bani pe card. Puțini știu că sunt doar niște escrocherii

Aplicațiile care te pot lăsa sărac peste noapte. Trebuie să stai cât mai departe de ele dacă vrei ca finanțele tale să fie în siguranță.
26.03.2024 | 17:45
Aplicatiile populare care te lasa fara bani pe card Putini stiu ca sunt doar niste escrocherii
Aplicația pe care nu ar trebui să o accesezi dacă vrei ca banii tăi să fie în siguranță. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, escrocheriile din online sunt prezente la tot pasul. Odată cu avansarea tehnologiei, au avansat și metodele prin care utilizatorii de internet pot fi păcăliți. În prezent, este mult mai ușor să rămâi fără bani, mai ales dacă nu ești atent și cazi în plasa unor aplicații care promit ca pot face miracole.

Aplicația care prezice viitorul a fost creată de cercetătorii din Danemarca și America

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că nimic nu este imposibil pentru escrocii din online. Aceștia au început să dezvolte fel de fel de metode prin care să acceseze date importante sau prin care să fure sume mari de bani.

ADVERTISEMENT

Mai nou, o aplicație care tentează mulți utilizatori de internet reprezintă un real pericol pentru finanțele tuturor. Aplicația folosește un mecanism destul de simplu, astfel că nu durează prea mult pentru ca persoanele să-i pice în plasă.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, cercetătorii au reușit să creeze o aplicație care prezice viitorul. Life2vec, așa cum este denumită, este mult mai complexă decât ChatGPT și poate fi utilă, dacă este folosită corespunzător.

ADVERTISEMENT

Aplicația a fost creată pentru a prezice anumite evenimente importante legate, în special, de starea de sănătate a persoanelor. Creatorii ei susțin că aceasta poate prezice probleme de sănătate, precum cancerul, dar și speranța de viață a celor care o folosesc.

Înainte de a veni în spațiul public cu astfel de afirmații, cercetătorii au făcut mai multe studii. În urma analizării datelor furnizate de eșantionul selectat, s-a ajuns la concluzii uimitoare. Life2vec este cu 11% mai precis în predicții decât orice alt sistem care funcționează cu inteligența artificială.

ADVERTISEMENT

Hackerii au reușit să cloneze aplicația și să fure bani din conturile persoanelor credule

Însă, partea mai puțin plăcută abia de acum urmează. Escrocii au analizat acest fenomen și au reușit să creeze mai multe replici care se doresc a fi identice cu varianta originală.

Aplicația susține că este AI original Life2vec și pretinde că oferă servicii de predicție contra unor sume de bani. Deși mulți au picat deja în această plasă, creatorii aplicației originale trag un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Originala Life2vec nu este disponibilă, momentan, publicului larg și nici nu poate fi accesată de pe internet. Ba mai mult, aceasta nu va cere niciodată accesul la date importante, precum e-mail sau date bancare.

În schimb, aplicația dezvoltată de escroci fix asta face, iar victimele lor sunt numeroase. Din dorința de a ști cum arată viitorul pentru ele, multe persoane ajung să acceseze falsa aplicație Life2vec.

În prezent, există multe site-uri care oferă astfel de servicii celor dornici să dea la schimb sume mari de bani. Odată accesate datele sensibile, conturile bancare sunt compromise.

ADVERTISEMENT
Tags: