News

Apocalipsa în India! Milioane de lăcuste au invadat oraşele, temperaturile au ajuns la 50 de grade Celsius, iar și pandemia de Covid-19 face ravagii. Foto

29.05.2020 | 16:34
Apocalipsa in India Milioane de lacuste au invadat orasele temperaturile au ajuns la 50 de grade Celsius iar si pandemia de Covid19 face ravagii Foto
ADVERTISEMENT

India se confruntă cu scene desprinse din „cele zece plăgi ale Egiptului”. Pe lângă valul de coronavirus care a făcut aproape 5.000 de morți și a infectat 170.000 de oameni, indienii au parte de căldură infernală și de o invazie a lăcustelor nemaivăzută în ultimii ani.

Lăcustele au făcut ravagii în India, în plină pandemie de coronavirus. Scene apocaliptice

Imaginile apocaliptice cu milioane de insecte au șocat lumea întreagă, în timp ce mii de hectare au fost distruse. În New Delhi termometrele au indicat 50 de grade celsius, un fenomen meteo extrem.

ADVERTISEMENT

India pare lovită de un blestem divin, în condițiile în care milioanele de lăcuste au luat cu asalt orașul Jaipur. Autoritățile au trimis drone, tractoare și mașini speciale pentru a dezinfecta zona.

Invazia lăcustelor din India, un fenomen extrem de rar
Invazia lăcustelor din India, un fenomen extrem de rar

„Aproximativ 10 roiuri, fiecare având un sfert de kilometru pătrat, sunt active în zonele Rajasthan și Madhya Pradesh”, a explicat reprezentantul guvernatorului din zonă, K.I. Gurjar, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de fermieri au rămas fără recolta din această vară din cauza insectelor care au făcut pagube însemnate și în Pakistan. Insectelor li se adaugă seceta, fiind zone precum Rajasthan unde termometrele au indicat 50 de grade în această perioadă.

Conform datelor oficiale, 3.500 de oameni au murit din cauza căldurii excesive din 2015 până în prezent. Din populația de 1.3 miliarde de oameni, puțini au acces la apă curentă sau la aer condiționat, situația fiind dramatică în multe orașe și sate.

ADVERTISEMENT

Conform ONU, un roi de lăcuste, format din aproximativ 40 de milioane de insecte, mănâncă asemeni 35.000 de oameni sau 6 elefanți, paguba fiind însemnată.

Lăcustele au invadat India
Lăcustele au invadat India

Oamenii au încercat să alunge insectele făcând zgomot, însă nu au reușit. Alții s-au mulțumit să facă fotografii, șocați de cele văzute. Situația se va înrăutăți când și mai multe lăcuste vor ajunge în India în iunie. O asemenea invazie a lăcustelor nu a mai fost văzută în India din 1993. Lăcustele pot călători aproximativ 100 de kilometri într-o zi, conform experților.

ADVERTISEMENT

În 1954, un roi a zburat din Africa până în Marea Britanie, în timp ce în 1988 alte lăcuste au zburat peste 3500 de kilometri în zece zile, din Africa până în Caraibe.

ADVERTISEMENT
Tags: