News

Apple pregătește primul telefon pliabil din gamă. Când ar putea fi lansat acest iPhone special

04.05.2021 | 15:02
Apple pregateste primul telefon pliabil din gama Cand ar putea fi lansat acest iPhone special
ADVERTISEMENT

Apple nu a intrat încă pe piața telefoanelor pliabile, ca importanții săi rivali, însă producătorul de smartphone-uri ar avea în plan lansarea unui astfel de dispozitiv.

Piața telefoanelor pliabile este încă la început, însă viitorul pare unul destul de promițător pentru acestea. Cu siguranță, marea problemă a acestor dispozitive este prețul, încă destul de prohibitiv. Nu mulți își permit să plătească aproximativ dublu decât ar plăti pe un telefon flagship de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Apple n-a intrat încă pe piața dispozitivelor pliabile, însă pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Informațiile vin de la reputatul analist Ming-Chi Kuo, care a declarat că un iPhone pliabil, de 8 inci, ar urma să fie lansat până în 2023. Conform aceleiași surse, Apple are de gând să vândă între 15 și 20 de milioane de astfel de telefoane în 2023.

Cine va furniza ecranul iPhone-ului pliabil

Kuo a mai discutat despre subiectul unui iPhone pliabil, însă sursele sale au oferit acum mai multe detalii despre producție. Astfel, ecranul OLED flexibil cu rezoluție QHD+ ar urma să fie produs de Samsung Display. Controller-ul DDI va fi livrat de Samsung Foundry.

ADVERTISEMENT

Desigur, raportul întocmit de analist este foarte preliminar și speculativ, mai ales că telefonul ar fi la o distanță de doi ani de punctul de apariție. Totuși, și alte detalii contribuie la credibilitate.

Kuo se așteaptă ca Oppo, Vivo, Xiaomi și Honor să intre pe piața smartphone-urilor pliabile spre finele acestui an sau la început de 2022. Livrările ar putea ajunge la 17 milioane de unități în 2022, dacă problemele din lanțul de aprovizionare sunt rezolvate între timp.

ADVERTISEMENT

Odată cu intrarea pe piață a celorlalți mari producători, alături de Samsung și Apple, este de așteptat ca prețurile telefoanelor pliabile să scadă încet, dar sigur. Conform lui Kuo, ar putea deveni ”următorul punct inovator de vânzare al modelelor de top”, notează engadget.com.

Dată fiind situația, Apple are toate motivele să vrea să aibă gata un telefon pliabil pentru a intra pe piață.

ADVERTISEMENT
Tags: