News

Aproape 60% dintre românii bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Zeci de mii de persoane, în izolare

14.05.2020 | 13:47
Aproape 60 dintre romanii bolnavi de COVID19 sau vindecat Zeci de mii de persoane in izolare
ADVERTISEMENT

Aproape 60% dintre românii bolnavi de COVID-19 s-au vindecat în condițiile în care debutul pandemiei a semănat mai degrabă a catastrofă. Între timp, la mai bine de două luni distanță, România a reușit să depășească mai multe momente critice și se pregătește pentru un prim set de măsuri de relaxare.

Aproape 60% dintre românii bolnavi de COVID-19 s-au vindecat!

Concret, a fost dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire. Mai mult de atât, în secțiile de Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați alți 225 de pacienți.

ADVERTISEMENT

Până la data de 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate nu mai puțin de 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, un virus care a făcut ravagii în întreaga lume. Un aspect important este acela că dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate.

Cadrele medicale, efort supraomenesc de la începutul pandemiei

Vorbim de aproape 60%, un procent uriaș față de ceea ce petrecea la începutul pandemiei, atunci când autoritățile prezentau cifre oficiale alarmante.

ADVERTISEMENT

Numărul de persoane vindecate, evidenţiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul judeţului Suceava.

Trebuie specificat că, până în acest moment, 1046 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt alte 14.066 de  persoane. Ceva mai mulți români, mai exact 18.118 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Aceștia nu au voie să își părăsească domiciliul

Un detaliu interesant este acela al testării – astfel, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 286.217 teste. Autoritățile spun că pregătesc o testare amplă în perioada următoare, o testare care ar putea să ofere un rezultat mult schimbat față de cifrele pe care le dețin acum.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 2.880 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus).

 

 

ADVERTISEMENT